Nejprodávanější knihy - březen 2024
politologie a politika

Perfektní diktatura - 11%
(3x)
Současný čínský systém je ve své podobě ojedinělý – doposud se v lidských dějinách žádný takový nevyskytoval. Tato kniha vysvětluje, jak systém funguje a kam směřuje.
politologie a politika

Perfektní diktatura

293 Kč
260 Kč
Podívám se na to ráno - 11%
Podívám se na to ráno, to byla odpověď amerického prezidenta Lyndona B. Johnsona na setkání s ruským velvyslancem ve Washingtonu v předvečer okupace Československa v roce 1968.
politologie a politika

Podívám se na to ráno

224 Kč
199 Kč
Politický řád a politický úpadek - 11%
(3x)
Autor si všímá toho, zda a jak transparentní právní systém a vůle lidu udržují ústřední moc pod kontrolou. Zkoumá rovněž dopady korupce na státní správu a způsoby, jakými se ji v některých společnostech podařilo vymýtit.
politologie a politika

Politický řád a politický úpadek

629 Kč
559 Kč
Střední Evropa je jako pták s očima vzadu - 11%
(1x)
Pohled na české dějiny, politiku a především pečlivá analýza a sledování příčin a následků různých událostí počínaje vznikem Československa až po současné postoje k migraci a Evropské unii. Získala cenu Magnesia Litera 2019 - Litera za publicistiku.
politologie a politika

Střední Evropa je jako pták s očima vzadu

349 Kč
310 Kč
Otázka demokracie - 11%
(1x)
Souborné vydání celoživotního díla originálního českého politického filozofa Vladimíra Čermáka (1929–2004). Vydání zahrne všech pět dílů (Demokracie a totalitarismus; Člověk; Společnost a stát; Hodnoty, normy a instituce; Funkce demokracie).
politologie a politika

Otázka demokracie

898 Kč
798 Kč
Diktátoři černého kontinentu - 11%
(1x)
Tématem knihy, poněkud exotickým pro českého čtenáře, jsou nedemokraticky vládnoucí muži ve dvaadvaceti vybraných afrických státech (např. Jean-Bédel Bokassa, Muammar Kaddáfí, Mengistu Haile Mariam či Robert Mugabe).
politologie a politika
Ukázky

Diktátoři černého kontinentu

225 Kč
200 Kč
Moc a zájmy v mezinárodním systému - 11%
Kniha kolektivu autorů z Katedry mezinárodních vztahů a evropských studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity je v českém prostředí unikátní publikací, která nabízí souborný vhled do hlavních oblastí oboru mezinárodní vztahy.
politologie a politika

Moc a zájmy v mezinárodním systému

358 Kč
318 Kč
Na konci bezstarostnosti - 11%
Významný český politolog reaguje souborem originálních esejů na krizi Evropy a oslabení Západu a výzvy, před kterými stojí naše evropská společnost.
politologie a politika

Na konci bezstarostnosti

179 Kč
159 Kč
Jak obchodovat s Korejci - 11%
Publikace se zabývá kulturní charakteristikou Koreje, korejského národa a podnikatelským prostředím v této zemi. Pomocí ní budeme moci lépe pochopit rozdíly mezi kulturou Západu a korejskou kulturou.
politologie a politika

Jak obchodovat s Korejci

224 Kč
199 Kč
Politická komunikace
Předkládaná monografie představuje první český úvod do oboru politická komunikace.
politologie a politika

Politická komunikace

179 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 84 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 > >>