Kniha je vhodná nejen pro milovníky čínské kuchyně, ale zejména napomůže laikům rychle se v čínské kuchyni zorientovat a pochopit skladbu potravin s ohledem na jejich zdraví.
Teorie pěti prvků a jejich vzájemných vztahů je základem nejen celé tradiční čínské medicíny, ale i ostatních forem vycházejících z energeticko-informačních základů (celá přírodní medicína, včetně homeopatie a makrobiotiky).
Díky citlivému přístupu autorky, jejímu moudrému vhledu a jasnému a srozumitelnému výkladu odhalíme kořeny poruch příjmu potravy, porozumíme jejich fungování a zjistíme, že dokonce mají svůj účel.
Čínské učení o výživě.
Tato kniha nenabízí jen dobrý úvod pro laiky, je také dobrou příručkou pro pokročilé, pro praktikanty čínské medicíny.
Je jednou z mála knih, které mohou být umístěny jak v knihovničce, tak i v kuchyni.
Fascie jsou kontinuální pojivovou tkání. Kniha je základním studijním materiálem pro fyzioterapeuty a maséry a nové informace zde jistě najdou i mnozí lékaři.
Kniha umožňuje i laikovi předepsat konstituční lék, kterým lze vyléčit nejen běžná lehčí onemocnění,ale často i vážnější chronické neduhy, dlouho vzdorující konvenční léčbě. Předepisování podle symptomů mysli.
Tato kniha představuje výsledky detailní studie periodické tabulky, které ukazují vztah mezi chemií a homeopatií a zdůrazňuje vědecký základ homeopatie. Detailně studuje minerální léky i s případy, které vyvolávají v mysli jasné obrazy.
Proudí-li energie čchi bez překážek celým tělem, nacházíme se ve stavu rovnováhy. Jsme vitální, zdraví a spokojení.
Lochan-kung je jedním z nejstarších systémů čchi-kungu.