Nejprodávanější tituly - duben 2024
historické osobnosti

Havel - 11%
(6x)
Václav Havel pohledem Michaela Žantovského: už tím je naznačeno mnohé, co tato biografie přináší. Oba muži spolu dlouhá léta úzce spolupracovali, pojilo je blízké přátelství.
historické osobnosti
Ukázky

Havel

898 Kč
798 Kč
Kat a jeho žena - 11%
Neuvěřitelná výprava do samého srdce nacistického zla: portrét jedné z nejtemnějších postav Hitlerovy nacistické elity Reinharda Heydricha, strůjce a vykonavatele holocaustu...
historické osobnosti

Kat a jeho žena

809 Kč
719 Kč
Jiný TGM - 20%
(7x)
Pavel Kosatík sestavil Masarykův plastický obraz pro 21. století. Jiný TGM je pro všechny, kdo přemýšlejí o české demokracii a o tom, jak ji udržet. Zároveň přináší víc života a pochybností než pomníků a svatých obrázků.
historické osobnosti
Ukázky

Jiný TGM

249 Kč
199 Kč
Matylda - hraběnka Dubská - 11%
Matylda hraběnka Dubská byla samostatná žena ve které byla hluboká síla a statečnost a i přes ztrátu několika svých dětí pomáhala dalším dětem. V roce 2023 uplynulo již 215 let od jejího narození-tato kniha je věnována její památce.
historické osobnosti

Matylda - hraběnka Dubská

126 Kč
112 Kč
Jan Žižka - 6%
(11x)

Velká Žižkova biografie z dílny respektovaného znalce husitské doby představuje táborského hejtmana v netradičním světle.

historické osobnosti
Ukázky

Jan Žižka

632 Kč
593 Kč
Pražská zima - 6%
(3x)
Knihu vzpomínek Madeleine Albrightové na události, jež formovaly její život a pozdější kariéru.
historické osobnosti
Ukázky

Pražská zima

338 Kč
318 Kč
Divize Charlemagne - 11%
(1x)

Divize Charlemagne, neboli 33. Waffen Grenadier Division der SS Charlemagne, byla vytvořena na podzim 1944 z různých francouzských dobrovolnických jednotek.

historické osobnosti
Ukázky

Divize Charlemagne

495 Kč
440 Kč
Ve službách našich prvních prezidentů - 11%
(1x)
Z písemných poznámek tajemníka tří prezidentů - T. G. Masaryka, E. Beneše a E. Háchy. Popis jeho cesty od dětství až po vystudování právnické fakulty a poté přijetí na Pražský hrad do různých funkcí až po osobního tajemníka.
historické osobnosti

Ve službách našich prvních prezidentů

126 Kč
112 Kč
Česká inteligence 20. století - 11%
Padesát profilů předních českých intelektuálů a intelektuálek minulého století.
historické osobnosti
Ukázky

Česká inteligence 20. století

539 Kč
479 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historické osobnosti
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 149 položek
<< < 1 2 3 4 .. 15 > >>