Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - duben 2024
báje a legendy

Kováři a alchymisté - 11%
Autor v knize sleduje vývoj některých prastarých mýtů, rituálů a symbolů, které začaly být spojovány s hutníky, kováři a později i s alchymisty.
báje a legendy

Kováři a alchymisté

223 Kč
198 Kč
Staré pověsti české - 11%
Do knihy s názvem Staré pověsti české (poprvé 1894) shrnul Alois Jirásek své osobité interpretace čtyřiatřiceti národních pověstí a pokusil se tak oživit nejen příběhy z českého dávnověku a z dob křesťanských, ale i pražské pověsti či prastaré věštby
báje a legendy
Ukázky

Staré pověsti české

314 Kč
279 Kč
Staré řecké báje a pověsti - 11%
Příběhy z řecké mytologie převyprávěné pro děti a mládež s legendárními a mimořádně zdařilými ilustracemi Zdeňka Sklenáře. V jednotlivých příbězích se mladí čtenáři setkají s nejznámějšími řeckými bohy, hrdiny, mytickými postavami i monstry.
báje a legendy

Staré řecké báje a pověsti

358 Kč
318 Kč
Artušův pád - 11%
(2x)

Dílo, ve kterém autor zpracoval klasickou artušovskou látku. Text k vydání připravil Christopher Tolkien a doplnil ho obsáhlým komentářem, v němž se věnuje básnickým i prozaickým zpracováním artušovské tematiky.

báje a legendy
Ukázky

Artušův pád

313 Kč
278 Kč
Rámájana - 6%
Významný staroindický epos v podání předního českého indologa Dušana Zbavitele vychází v nové grafické úpravě.
báje a legendy

Rámájana

253 Kč
238 Kč
Argonautika - 6%
Další vydání dosud jediného českého básnického překladu ve svédobě proslulého díla helénistického básníka Apollónia Rhodského. Ten ve svém eposu zpracoval slavný řecký mýtus o plavbě hrdiny Iásona a jeho druhů, Argonautů, na lodi Argó.
báje a legendy

Argonautika

338 Kč
318 Kč
Čarodějův učeň - 6%
(17x)
Převyprávění lužickosrbské legendy o Krabatovi z přelomu 17. a 18. století ze slezské Horní Lužice, již nám poutavým jazykem předkládá známý německý spisovatel, je o silách srdce, jež nelze změnit a jež ovládají naše city a jednání.
báje a legendy

Čarodějův učeň

415 Kč
390 Kč
Kníže Štilfríd a orlice - 11%
O původu vzniku erbovních znaků českých zemí historické prameny mlčí. Zato pověsti a legendy zapsané v dávných kronikách vypráví dechberoucí příběhy obdivuhodného hrdinství, moudrosti a dobrodružství. Vydejme se tedy společně hluboko do minulosti, na
báje a legendy
Ukázky

Kníže Štilfríd a orlice

204 Kč
182 Kč
České lidové pohádky III: Kouzelné pohádky 2 - 11%
Třetí svazek sebraných českých lidových pohádek a humorek přináší další část kouzelných příběhů z oblasti narací O nadpřirozených protivnících.
báje a legendy
Ukázky

České lidové pohádky III: Kouzelné pohádky 2

536 Kč
476 Kč
Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu - 11%
Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu je další ze série knížek o laskavém a trpělivém dědečkovi a zvídavé vnučce Viktorce. Tentokrát se přeneseme do vzdáleného Orientu.
báje a legendy

Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 55 položek
<< < 1 2 3 4 .. 6 > >>