Nejprodávanější tituly - duben 2024
etnografie, etnologie

Návrat do Mongolska - 11%
Výsledkem mezistátních smluv mezi Československem a Mongolskem v padesátých a šedesátých letech 20.století byla kulturní, vědecká a posléze hospodářská spolupráce.
etnografie, etnologie

Návrat do Mongolska

495 Kč
440 Kč
Velký indiánský příběh - 11%

Každodenní život indiánů v úchvatně ilustrované publikaci. Svět indiánských kmenů, jazyků a kultury je neuvěřitelně pestrý.

etnografie, etnologie

Velký indiánský příběh

359 Kč
319 Kč
Žítkovské čarování - 11%
(2x)
Vydejte se spolu s námi po stopách lidové magie v Bílých Karpatech, nahlédněte do skutečného života žítkovských bohyň, žen, které uměly pomáhat a poskytovat rady tam, kde člověk pro svoji omezenou zkušenost nevěděl, jak dál.
etnografie, etnologie
Ukázky

Žítkovské čarování

269 Kč
239 Kč
Atlas indiánů Jižní Ameriky - 11%
Unikátní obrazová publikace předního české odborníka Mnislava Zeleného Atapany přináší souhrnný pohled na život jihoamerických indiánů. V knize je zastoupeno 217 etnik všech kulturních areálů v různě obsáhlých heslech s důrazem na specifika.
etnografie, etnologie
Ukázky

Atlas indiánů Jižní Ameriky

718 Kč
638 Kč
České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - 11%
Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám.
etnografie, etnologie

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1

359 Kč
319 Kč
Oběť pro život - 11%
Kniha se zabývá náboženstvím dnešních Mayů obývajících Guatemalskou vysočinu. Zkoumá mayskou kosmologii a pojetí božstev, vztah k přírodě a horám, obětní a poutní rituály a jejich existenciálně-fenomenologické ukotvení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Oběť pro život

232 Kč
206 Kč
Tělo 2.1 - 11%
Autoři knihy Tělo 2.1: bolest v proměnách času a kultur si předsevzali probádat různé podoby bolesti. Mnoha příklady autoři na bohatém historickém, etnografickém a antropologickém materiálu ukazují, že bolest je tvárný kulturní jev.
etnografie, etnologie

Tělo 2.1

215 Kč
191 Kč
Kniha mytologie - 11%
Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do studia mytologií stejně jako materiál pro pokročilejší zájemce o tento obor, a nepochybně zaujme i všechny milovníky vypravěčského umění a skvělých příběhů.
etnografie, etnologie

Kniha mytologie

629 Kč
559 Kč
Mambo? Poa! Zanzibar - 20%
Autorské duo Vladimir 518 a fotograf Tomáš Souček provede čtenáře na více než pěti stech stranách komplikovaným světem současného Zanzibaru, který byl vždy v kontextu celé východní Afriky tavícím kotlem různorodých kulturních vlivů.
etnografie, etnologie

Mambo? Poa! Zanzibar

900 Kč
720 Kč
Synové boha Slunce - 20%
Peru je nádherná země na západním pobřeží Jižní Ameriky. Tato země se však může pyšnit nejen krásnou přírodou plnou kontrastů, ale i tisíciletou historií. Jen málo zemí na této planetě má tak dlouhou a úžasnou minulost a jen málo zemí dalo zbytku světa tolik užitečných plodin, bez kterých bychom si náš život už vůbec nedovedli představit.
etnografie, etnologie
Ukázky

Synové boha Slunce

279 Kč
223 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 44 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>