Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - duben 2024
etnografie, etnologie

Atlas indiánů Jižní Ameriky - 11%
Unikátní obrazová publikace předního české odborníka Mnislava Zeleného Atapany přináší souhrnný pohled na život jihoamerických indiánů. V knize je zastoupeno 217 etnik všech kulturních areálů v různě obsáhlých heslech s důrazem na specifika.
etnografie, etnologie
Ukázky

Atlas indiánů Jižní Ameriky

718 Kč
638 Kč
České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - 11%
Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám.
etnografie, etnologie

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1

359 Kč
319 Kč
Mytologie Slovanů - 11%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
etnografie, etnologie

Mytologie Slovanů

403 Kč
358 Kč
Oběť pro život - 11%
Kniha se zabývá náboženstvím dnešních Mayů obývajících Guatemalskou vysočinu. Zkoumá mayskou kosmologii a pojetí božstev, vztah k přírodě a horám, obětní a poutní rituály a jejich existenciálně-fenomenologické ukotvení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Oběť pro život

232 Kč
206 Kč
Tělo 2.1 - 11%
Autoři knihy Tělo 2.1: bolest v proměnách času a kultur si předsevzali probádat různé podoby bolesti. Mnoha příklady autoři na bohatém historickém, etnografickém a antropologickém materiálu ukazují, že bolest je tvárný kulturní jev.
etnografie, etnologie

Tělo 2.1

215 Kč
191 Kč
Kniha mytologie - 11%
Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do studia mytologií stejně jako materiál pro pokročilejší zájemce o tento obor, a nepochybně zaujme i všechny milovníky vypravěčského umění a skvělých příběhů.
etnografie, etnologie

Kniha mytologie

629 Kč
559 Kč
Mambo? Poa! Zanzibar - 20%
Autorské duo Vladimir 518 a fotograf Tomáš Souček provede čtenáře na více než pěti stech stranách komplikovaným světem současného Zanzibaru, který byl vždy v kontextu celé východní Afriky tavícím kotlem různorodých kulturních vlivů.
etnografie, etnologie

Mambo? Poa! Zanzibar

900 Kč
720 Kč
Globální mysl a počátek civilizace - 11%
Nový pohled na původ lidstva ve světle mayského kalendáře.
etnografie, etnologie

Globální mysl a počátek civilizace

331 Kč
294 Kč
Indián - zpráva o archetypu - 11%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace.
etnografie, etnologie

Indián - zpráva o archetypu

179 Kč
159 Kč
Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách - 11%
(2x)
Čtenářům se v této knize dostává do rukou mnohostranný portrét Josefa Sudka a jeho díla, tvořený jeho vlastními slovy, zachycený očima jeho nejbližších přátel i z odstupu uměnovědné reflexe. Kniha je doplněna ediční poznámkou a jmenným rejstříkem.
etnografie, etnologie

Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách

403 Kč
358 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 39 položek
<< < 1 2 3 4 > >>