Nejprodávanější tituly - květen 2024
umění

Orbis cirkus
Připravovaná publikace se věnuje proměnám cirkusu v Českých zemích od dob tradičního cirkusu až po jeho současné formy označované jako nový cirkus.
umění

Orbis cirkus

312 Kč
Secese – vitální umění 1900
Publikace představuje špičková díla české a evropské secese ze sbírek Uměleckoprůmyslového musea v Praze. Zaměřuje se na užité umění secese jako součást převratných modernizačních a emancipačních proudů konce 19. století.
umění

Secese – vitální umění 1900

1 161 Kč
Vyprávět příběh
Vyprávět příběh, kniha, která už dlouho chybí na českém trhu. Legendární scenárista a spisovatel Jean-Claude Carriere, držitel Oscara za celoživotní dílo, vypráví s přehledem a humorem o řemeslu literáta, ...
umění

Vyprávět příběh

268 Kč
Z deníků Anny Lauermannové-Mikschové
Tato publikace poprvé zveřejňuje – ve výboru – deníky Anny Lauermannové-Mikschové (1852–1932), která jako spisovatelka vystupovala pod jménem Felix Téver a vedla literární salon ve svém domě na Jungmannově náměstí v Praze.
umění

Z deníků Anny Lauermannové-Mikschové

414 Kč
Dva eseje o komedii
Smát se, či nesmát? To je otázka, již se viktoriánský romanopisec George Meredith snaží rozlousknout v dnes již klasickém Eseji o komedii z roku 1877, který je tu čtenáři poprvé představen v anotovaném českém překladu.
umění

Dva eseje o komedii

44 Kč
Hry se slovy a tanci
(3x)
Hry se slovy a tanci obsahují pět dramatických textů, které v rozmezí let 2008–2012 napsal mladý autor.
umění

Hry se slovy a tanci

108 Kč
Jan Bauch
(1x)
Rozsahem jedinečná kniha obsahuje na 400 stránkách 300 vysoce kvalitních reprodukcí doplněných texty od PhDr. R. Michalové a PhDr. P. Kováče. Jedná se o nejrozsáhlejší monografii, která byla tomuto významnému malíři dosud věnována.
umění

Jan Bauch

450 Kč
Jan Švankmajer
The book is the most comprehensive monograph on Jan Švankmajer so far, it describes with greater depth and precision aspects of his life and work and it invites the reader to dive into a wonderfully rich and coherent, distinctive and unique universe.
umění

Jan Švankmajer

1 530 Kč
Karel Prager
(2x)
Kontroverzní dílo a osobnost kroměřížského rodáka a nejvýznamnějšího českého architekta druhé poloviny 20. století představuje obsáhlá monografie k jeho nedožitým devadesátinám.
umění
Ukázky

Karel Prager

359 Kč
Knihy a jejich lidé

Jiří Trávníček se už řadu let zabývá čtenářstvím. Jeho publikace, založené na kvantitativním výzkumu (Čteme? a Čtenáři a internauti), přinesly po mnoha letech konečně důležitá data o oblasti, která zůstávala stranou zájmu literární vědy.

umění
Ukázky

Knihy a jejich lidé

169 Kč
Zobrazuji 161 - 170 z 248 položek
<< < 1 .. 15 16 17 18 19 .. 25 > >>