Sytící plodiny aneb Jak se uživit bez dřiny. Druhý letošní svazek edice permakulturních příruček Klíč k soběstačnosti, zaměřený na pěstování rostlin, které našemu organismu dodají potřebné kalorie.
Ať už jste hrdí majitelé skleníku, fóliovníku, nebo pařeniště, s touto knihou si vždy budete vědět rady. Kdy je potřeba vysít papriky? Je ještě čas zasadit zelí? A co rajčata?
Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček a prababiček.
Papriky, feferonky, chilli – rod paprik (Capsicum) má mnoho co nabídnout. Vedle proslulých ostrých odrůd existují i sladké a jemné, které dokážou hýčkat patro zcela rozmanitými chuťovými požitky.