Nejprodávanější Kniha nebo Mapa v roce 2024
filosofie a náboženství

Bílá vrána v černém šatě
Senátor, poslanec, národohospodář, družstevní pracovník, publicista, mecenáš, filantrop, funkcionář mnoha spolků a organizací, církevní reformátor, arcibiskupský a biskupský kandidát, ale především katolický kněz na jihočeském venkově.
filosofie a náboženství

Bílá vrána v černém šatě

89 Kč
Buddha – Cesta k vnitřní rovnováze - 11%
Pocity ovlivňují náš život víc než cokoli jiného. Propůjčují nám křídla, ale mohou nás také dovést až na pokraj zoufalství. To věděl i Buddha, a proto nás učil, jak se můžeme z jejich moci vysvobodit.
filosofie a náboženství

Buddha – Cesta k vnitřní rovnováze

269 Kč
239 Kč
Češi a Evropa - 11%
(2x)
Evropa a úkol Čechů v ní, reflexe naší nedávné minulosti, národ a nacionalismus. To jsou některá z důležitých témat, kterými se zabýval filosof Ladislav Hejdánek.
filosofie a náboženství

Češi a Evropa

153 Kč
136 Kč
Čínské myšlení zevnitř - 11%
Kniha předkládá výbor a komentovaný překlad čtyř tradičních komentářů k vybraným pasážím významného díla klasického taoismu z období Válčících států (ca 4.-3. stol. př. n. l.).
filosofie a náboženství

Čínské myšlení zevnitř

266 Kč
236 Kč
Evangelíci v rané toleranční době v Čechách a na Moravě - 11%
Sborník poskytuje souborný přehled nově zjištěných skutečností o průběhu rané toleranční doby, včetně širších souvislostí historického vývoje české reformace od 15. století do počátku 20. století.
filosofie a náboženství

Evangelíci v rané toleranční době v Čechách a na Moravě

449 Kč
399 Kč
Gnostický Adam - 11%
Tato kniha představuje a analyzuje různé verze gnostického mýtu o stvoření Adama a Evy, jejich porušení zákazu jíst ze stromu poznání a vyhnání z ráje, které jsou řazeny k tzv. setovské gnósi.
filosofie a náboženství

Gnostický Adam

200 Kč
178 Kč
Golgota - 11%
Kniha odhaluje mnohá tajemství spojená s postavou Ježíše Krista, například otázku dvou chlapců Ježíšů, proměnu dvanáctiletého Ježíše v chrámu, život Ježíše mezi dvanáctým a třicátým rokem, Ježíšův křest v Jordánu nebo působení Ježíše Krista na Zemi.
filosofie a náboženství

Golgota

250 Kč
222 Kč
Imaginace a myšlení ve hře dějin - 11%
Vztah mezi myšlením a imaginací má zcela zásadní význam pro literaturu i filosofii. Kniha, v níž je konfrontováno středoevropské vnímání reality s myšlením sousedních kultur ovlivněných odlišnou historií.
filosofie a náboženství

Imaginace a myšlení ve hře dějin

314 Kč
279 Kč
Jak se dnes studuje - 11%
Jak se dnes studuje je asi nejpřístupnější text neapolského filosofa Giambattisty Vica (1668–1744). Vico zde přehledně srovnává moderní přístup ke studiu s antickým vzděláváním na příkladech různých disciplín.
filosofie a náboženství

Jak se dnes studuje

171 Kč
152 Kč
Jest duše cizinkou na této zemi - 11%
(1x)
Studie "Jest duše cizinkou na této zemi" sleduje Heideggerovo chápání odloučenosti (Abgeschiedenheit), s cílem přiměřeně položit a zodpovědět otázku po vztahu toho myšlení (Denken).
filosofie a náboženství

Jest duše cizinkou na této zemi

117 Kč
104 Kč
Zobrazuji 991 - 1000 z 1000 položek
<< < 1 .. 98 99 100