Nejprodávanější tituly v roce 2024
architektura

Baroko v Plzeňském kraji
Průvodce barokními památkami Plzeňského kraje.
architektura

Baroko v Plzeňském kraji

134 Kč
Brno židovské - 11%
Kniha čtenářům předkládá vývoj staleté historie židovského osídlení města Brna a přehled nemovitých pamětihodností. Čtivý text graficky bohatě doplňují černobílé a barevné fotografie, mapy, plánky a kresby.
architektura

Brno židovské

269 Kč
239 Kč
Křídla - 11%
Kniha přibližuje život a dílo architektky a malířky Zdenky Marie Novákové, která na uměleckou scénu vstoupila v šedesátých letech dvacátého století.
architektura

Křídla

296 Kč
263 Kč
Meditace o architektuře - 11%
(1x)
Kniha Pavla Zatloukala, předního znalce výtvarného umění a architektury 19. a 20. století, volně navazuje na velmi ceněnou knihu Příběhy z dlouhého století / Architektura let 1750–1918 na Moravě a ve Slezsku.
architektura

Meditace o architektuře

1 611 Kč
1 432 Kč
Melancholie a dobrodružnost stavění - 11%
Česko–německá publikace 25 dobrodružných architektonických příběhů – portrétů ztracených domů, německého výtvarníka Gottfrieda Müllera. Příběhy vypraví o útrapách stavění, podivnostech stavebníků a vrtoších investorů.
architektura

Melancholie a dobrodružnost stavění

315 Kč
280 Kč
Německý dům / Deutsche haus
Knížka zachycuje historii jedné z významných brněnských staveb z konce 19. století. Šlo o stavbu architektonicky zajímavou, velmi luxusní, s tehdy největším sálem v Brně, urbanisticky dotvořenou velkým pomníkem císaře Josefa II., ...
architektura

Německý dům / Deutsche haus

216 Kč
Slavné stavby Damase Deworezkého a Jana Sedláčka v jižních Čechách - 11%
Publikace vás provede zámeckými stavbami, zejména zámkem na Hluboké, mnohými kostely, schwarzenberskou hrobkou v Domaníně u Třeboně i hospodářskými stavbami, jimž vévodí Dvůr Vondrov u Hluboké nad Vltavou.
architektura

Slavné stavby Damase Deworezkého a Jana Sedláčka v jižních Čechách

116 Kč
103 Kč
Katedrála sv. Mikuláše v Českých Budějovicích - 11%
Kniha je založena na průzkumu různých typů písemných a ikonografických pramenů, archeologicky zmapovaných situací a analýze stavebních prvků dochovaných ze všech etap vývoje této stavby.
architektura

Katedrála sv. Mikuláše v Českých Budějovicích

324 Kč
288 Kč
Kultura 2 / Architektura stalinské epochy - 11%
Ačkoli se kniha zabývá architekturou, můžeme ji rovnocenně považovat za kulturologickou studii. Architektura je zde totiž mnohem více, než jsme v dějinách umění zvyklí, zasazena do kulturního kontextu, slovy autora je v kultuře rozpuštěna.
architektura
Ukázky

Kultura 2 / Architektura stalinské epochy

621 Kč
552 Kč
Plzeň - krok za krokem I.
Lexikon centra Plzně zahrnuje všechny domy, církevní stavby, veřejná prostranství či pomníky v historickém centru, vymezeném sadovým okruhem.
architektura
Ukázky

Plzeň - krok za krokem I.

134 Kč
Zobrazuji 161 - 170 z 198 položek
<< < 1 .. 15 16 17 18 19 20 > >>