Ať už jste hrdí majitelé skleníku, fóliovníku, nebo pařeniště, s touto knihou si vždy budete vědět rady. Kdy je potřeba vysít papriky? Je ještě čas zasadit zelí? A co rajčata?
V publikaci je uvedeno více než sto běžných divoce rostoucích jedlých druhů rostlin. Obecné úvodní kapitoly obsahují informace o určování jednotlivých druhů, o správném sběru i bezpečné konzumaci.
Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček a prababiček.
Pokud už jste propadli kouzlu původních odrůd ovoce a zeleniny, nebo je teprve objevujete, kniha Herbář ze zahrady přímo na talíř 3 vám odhalí jejich fascinující svět.
Sytící plodiny aneb Jak se uživit bez dřiny. Druhý letošní svazek edice permakulturních příruček Klíč k soběstačnosti, zaměřený na pěstování rostlin, které našemu organismu dodají potřebné kalorie.
Dozvíte se, jak namísto odpadu vytvoříte z rostlinných zbytků jídlo. Zjistíte, jak vybudovat smysluplný šatník s poloprázdnou skříní. A nakonec možná objevíte, že se skromnost vlastně může stát novodobým luxusem.
Publikace je přínosná hlavně pro ty, kteří s permakulturou začínají, ale i pro ty, kterým se již dostala pod kůži. Otevírá myšlenkové dveře, rozšiřuje názorové obzory a inspiruje!