Nejprodávanější Kniha nebo Mapa v roce 2024
film a divadlo

Jan Švankmajer - 11%
Výpravná publikace mapuje tvůrčí principy celosvětově uznávaného umělce Jana Švankmajera.
film a divadlo

Jan Švankmajer

891 Kč
792 Kč
Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka - 11%

V roce 1980 napsal Jiří Brdečka literární scénář ke kultovnímu snímku Tajemství hradu v Karpatech. Půvabný humorný text potěší stejně jako film sám. Úvod Terezy Brdečkové a odborná studie Lukáše Skupy seznamují čtenáře s pozadím vzniku filmu.

film a divadlo

Tajemství hradu v Karpatech & Jiří Brdečka

324 Kč
288 Kč
Od operety k muzikálu - 11%
(1x)
Jak se vvyvíjela poválečná podoba českého zábavněhudebního divadla? Všechno začíná v okamžiku, kdy výnosy ministra Zdeňka Nejedlého zbavily toto divadlo jednoho z jeho základních atributů – soukromopodnikatelského systému provozování.
film a divadlo

Od operety k muzikálu

216 Kč
192 Kč
Metropolis
Detailní studie proslulého znalce raného německého filmu o nejdiskutovanějším snímku Fritze Langa „Metropolis“. Autor zde zkoumá okolnosti vzniku a osudy tohoto německého sci-fi velkofilmu, který se měl vyrovnat hollywoodským produkcím.
film a divadlo

Metropolis

89 Kč
České protektorátní drama - 11%
Antologie České protektorátní drama představuje veřejnosti dvanáct divadelních a šest rozhlasových her, které vznikly a/nebo byly uvedeny v období protektorátu a z nichž zhruba polovina není čtenářsky dostupná, či dokonce nikdy nebyla publikována.
film a divadlo

České protektorátní drama

878 Kč
780 Kč
Divadlo a etika - 11%
Divadlo a etika je titul odborné recenzované kolektivní monografie, jejímž cílem je prezentace původních příspěvků autorů z řad pedagogů, doktorandů i studentů všech kateder Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze (DAMU).
film a divadlo

Divadlo a etika

269 Kč
239 Kč
České surrealistické drama - 11%
(1x)
Antologie přináší výběr surrealistických dramatických textů od dvacátých let 20. století až po současnost.
film a divadlo
Ukázky

České surrealistické drama

689 Kč
612 Kč
Kniha filmu - 11%
Představujeme vám komplexního průvodce těmi nejlepšími filmy, které se kdy objevily na stříbrném plátně! Věnuje se historii kinematografie od zlatého věku černobílých filmů v Hollywoodu až po mezinárodní artové filmy a novodobá mistrovská díla.
film a divadlo

Kniha filmu

683 Kč
607 Kč
S dětmi do divadla - 11%
Jak s dětmi komunikovat v divadle a o divadle? Proč chodit se třídou do divadla? Podle čeho vybírat představení? Jak děti na návštěvu divadla připravit?
film a divadlo

S dětmi do divadla

179 Kč
159 Kč
Hloubka záběrů - texty o filmu - 11%
První knižní vydání statí o filmu dvacátého století od počáteční němé éry přes Bunuela, Antonioniho, Felliniho k Wendersovi či Tarkovskému.
film a divadlo

Hloubka záběrů - texty o filmu

332 Kč
295 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 171 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 18 > >>