Tento svazek nabízí rychlý úvod do světa jedlých volně rostoucích rostlin. Podrobné ilustrace usnadňují jejich určování, úvod vysvětluje, jak je sbírat a využívat, a krátké texty přinášejí zajímavosti a návrhy receptů.
Inteligence byla dlouho považována za výlučně lidskou vlastnost. Avšak vědecké výzkumy, technologický pokrok i posuny ve filozofii v posledních letech ukazují něco jiného.
Bylinková škola, dílo známé slovenské bylinkářky, léčitelky a učitelky Ivety Henzelyové, není obyčejnou knihou o léčivých bylinkách. Jedinečnou publikaci z ní dělá spojení klasické fototerapie a tradičního léčitelství s čínskou medicínou.
Český granát je již dlouhá léta považován za tradiční český národní kámen. Jeho krvavě rudá barva přitahuje pozornost od starověku až po současnost. Monografie podává vyčerpávající informace nejen o českém granátu, ale o celé skupině granátů.
Kniha seznamuje čtenáře s historií drahých kamenů, s jejich klasifikací a dalšími obecnými informacemi. V obrazové části čtenář najde u jednotlivých kamenů podrobné údaje o fyzikálních a chemických vlastnostech, nalezištích a možnostech použití.