Nejprodávanější tituly v roce 2024
světové dějiny

Dějiny Španělska - 11%
Každý, kdo chce skutečně pochopit španělskou historii, by měl začít pohledem na mapu Pyrenejského poloostrova, která pomůže objasnit celou řadu jevů a tendencí, jež španělské dějiny provázejí od samotných počátků mnohdy až do dnešních časů.
světové dějiny

Dějiny Španělska

719 Kč
639 Kč
Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova - 11%
(1x)
Kdo byl ve skutečnosti Jan Žižka? Kým byli doopravdy husité, jejich velitelé, správci duchovní i vojenští? Na základě obsáhlých rešerší a důkladné revize původních pramenů nabízí autor zcela nový, syrový a nelítostný pohled do života Jana Žižky.
světové dějiny

Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova

356 Kč
316 Kč
Život ve staletích – 14. století - 11%
(1x)
Další díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje proměnu společnosti ve 14. století.
světové dějiny

Život ve staletích – 14. století

349 Kč
310 Kč
Slovenské století - 11%
(2x)
Kniha sleduje vývojový oblouk, jaký slovenská společnost opsala v letech 1918–1998, a dochází k závěru, že Slováci svůj historický čas nepromarnili. Slovenské století je knihou i o společných česko-slovenských dějinách.
světové dějiny

Slovenské století

359 Kč
319 Kč
Povstání Bohdana Chmelnického - 11%
Velké povstání Bohdana Chmelnického představuje neskutečně krvavý a zničující konflikt druhé poloviny 17. století. Svým průběhem a důsledky ovlivnil vnitropolitický vývoj Polsko-litevské unie a změnil mocenskou rovnováhu v celé východní Evropě.
světové dějiny

Povstání Bohdana Chmelnického

539 Kč
479 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

světové dějiny
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Konec experimentu - 20%
Studie se zabývá dynamikou přestavby v Československu 1985–1989.
světové dějiny
Ukázky

Konec experimentu

55 Kč
44 Kč
Přepište dějiny podruhé - 11%
Autoři podcastu Přepište dějiny přicházejí po úspěšné první knize s pokračováním.
světové dějiny

Přepište dějiny podruhé

448 Kč
398 Kč
Slovensko 30 let poté
(4x)
Kam se ubíral slovenský národ za uplynulých třicet let samostatnosti? Precizně zpracovaný vhled do dění u našich sousedů a na vývoj vztahu Slováků a Čechů od jednoho z nejuznávanějších českých spisovatelů současnosti.
světové dějiny
Ukázky

Slovensko 30 let poté

224 Kč
Jiný TGM - 20%
(7x)
Pavel Kosatík sestavil Masarykův plastický obraz pro 21. století. Jiný TGM je pro všechny, kdo přemýšlejí o české demokracii a o tom, jak ji udržet. Zároveň přináší víc života a pochybností než pomníků a svatých obrázků.
světové dějiny
Ukázky

Jiný TGM

249 Kč
199 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 1000 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 100 > >>