Nejprodávanější e-knihy v roce 2024
filosofie

Krédo - 20%
Kniha sa zaoberá takmer všetkými známymi náboženstvami sveta. Postupne prechádza vývojom človeka a jeho náboženským myslením. Krok po kroku predstavuje náboženstvá Sumeru, Egypta, Blízkeho Východu, Indie, ale aj Grékov, Rimanov, Keltov, Germánov, ...
filosofie
Ukázky

Krédo

288 Kč
230 Kč
O filosofii dějin - 20%
Studie O filosofii dějin (vydaná anglicky v New Yorku roku 1957 a francouzsky v Paříži roku 1959) je jediný spis, který Jacques Maritain (1882–1973) věnoval výslovně filosofii dějin.
filosofie
Ukázky

O filosofii dějin

149 Kč
119 Kč
Sedm lekcí o jsoucnu a o prvních principech spekulativního rozumu. - 20%
Maritain ve svých Sedmi lekcích neprobírá všechna témata klasické metafyziky. Jde o noetické základy metafyziky a o to, co bezprostředně vyplývá z povahy jsoucna, totiž o první ontologické principy. Je to spíše úvod do metafyziky...
filosofie
Ukázky

Sedm lekcí o jsoucnu a o prvních principech spekulativního rozumu.

135 Kč
108 Kč
George Herbert Mead: tělo, mysl a svět - 20%
Jedná se o první komplexní monografií pojednávající o Meadovi v českém prostoru. Jejím předmětem je prezentace a analýza naturalistické filozofie jednání tohoto myslitele a její následná aplikace na rozličné filozofické problémy.
filosofie
Ukázky

George Herbert Mead: tělo, mysl a svět

149 Kč
119 Kč
Zen je právě tady - 20%
(1x)
O výjimečném daru Shunrya Suzukiho zprostředkovat tradiční zenové učení pomocí běžně používaného jazyka není pochyb. V této knize ožívá v příhodách, které o něm vyprávějí jeho žáci.
filosofie
Ukázky

Zen je právě tady

129 Kč
103 Kč
Dialogy o přirozeném náboženství - 20%
Dialogy o přirozeném náboženství jsou Humeovým nejdůležitějším příspěvkem k filozofii náboženství a jedním z klíčových novověkých textů tohoto oboru.
filosofie
Ukázky

Dialogy o přirozeném náboženství

114 Kč
91 Kč
Osamělý člověk víry - 20%
Výklad prvních dvou kapitol knihy Berešit (Genesis), v nichž autor nachází dva lidské prototypy - kreativního a majestátného (a majetnického) "Adama I" a Bohu oddaného muže smlouvy, osamělého "Adama II".
filosofie
Ukázky

Osamělý člověk víry

69 Kč
55 Kč
Dvanáct kázání - 20%
(1x)
Sbírka kázání českého malíře, básníka a literáta z posledních deseti let, ve kterých se autor zamýšlí nad duchovní situací současného křesťanstva i společnosti.
filosofie
Ukázky

Dvanáct kázání

49 Kč
39 Kč
Jak se dělají filosofie - 20%
Autorova důslednost a systematičnost zde nevyúsťuje ve vytvoření jiného, dalšího systému. Ukazuje, že skutečné myšlení začíná právě tam, kde opouští systémy, definice, přihrádky a jiné „strnulé formy.
filosofie
Ukázky

Jak se dělají filosofie

149 Kč
119 Kč
O Sněhurce aneb cesta za smyslem bytí a poznání - 20%
Kniha obsahuje eseje o vztahu vědy a filosofie, rozsáhlé pojednání O imaginaci a pohádku o Sněhurce.
filosofie
Ukázky

O Sněhurce aneb cesta za smyslem bytí a poznání

154 Kč
123 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 100 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 > >>