Pokud už jste propadli kouzlu původních odrůd ovoce a zeleniny, nebo je teprve objevujete, kniha Herbář ze zahrady přímo na talíř 3 vám odhalí jejich fascinující svět.
Původní odrůdy, láskyplná péče, naslouchání přírodě a skvělé recepty, ve kterých všechny plodiny spotřebujeme. To je Herbář ze zahrady přímo na talíř. Už podruhé!
Zobrazování rostlin se věnovala řada autorů. Do této knihy jsme z nich vybrali ty nejlepší ilustrace od akademického malíře Květoslava Híska a perovky od Jana Solpery. Text k jednotlivým druhům napsal doc. RNDr. Jan Novák, DrSc.
Kniha světoznámého lesníka a autora bestsellerů Petera Wohllebena a renomovaného biologa prof. Pierra L. Ibische vám otevře oči ohledně toho, co se v lesích skutečně děje – a proč je čas změnit způsob, jakým o lesích přemýš¬líme. Zásadní čtení pro ka
V publikaci je uvedeno více než sto běžných divoce rostoucích jedlých druhů rostlin. Obecné úvodní kapitoly obsahují informace o určování jednotlivých druhů, o správném sběru i bezpečné konzumaci.
Divoké byliny jsou mnohými vnímány jako plevel. Netuší však, že jejich zelené listy nebo pestrobarevné květy obsahují celou řadu důležitých vitaminů a minerálních látek potřebných pro zdraví a celkovou dávku životní energie.
Robin Wall Kimmererová vypráví příběhy mechů z pohledu vědy i tradiční moudrosti domorodých národů. Autorka poutavě spojuje vědecké poznatky s osobními postřehy a dává možnost nahlédnout do elegantně jednoduchého života mechorostů.
Nádherně zpracované a fascinujícím způsobem prezentované přírodní dějiny těch nejjedovatějších rostlin světa, které čtenáře vtáhnou do tajů neobyčejně rafinovaných strategií pro přežití a také poutavě osvětlí, jaký vliv mají tyto rostliny na člověka.