Učebnice popisuje suroviny pro výrobu cukrářských výrobků.Pojednává o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti.Uvádí nové druhy surovin, kypřících prostředků a potravinářských barviv.
Třetí vydání učebního textu, určeného studentům oborů Farmacie a Zdravotnická bioanalytika na Farmaceutické fakultě UK. Neklade si za cíl seznámit čtenáře podrobně s celou šíří fyzikální chemie.
Mnohostranný a široký studijní materiál, který obsahuje potřebnou studijní látku k zvládnutí mnoha technických a výrazových problémů. Díky tomu patří mezi neustále žádané tituly.
Základní učebnice v oboru je určena nejen studentům bakalářských oborů lékařských a sociálně zdravotních fakult, ale svým obsahem, srozumitelným jazykem, grafickým ztvárněním a matematickým aparátem popisujícím základní fyzikální vztahy.
Cvičebnice jsou doplňkovým materiálem k jazykovým učebnicím. Neobsahují výklad gramatiky, ale příklady k intenzivnímu procvičování gramatických a lexikálních jevů.