Farah Pahlaví - Paměti

Paměti

Nakladatel: Argo 2004
Rozebráno
288 Kč
pohlídat

Anotace

Šahbanú Farah, třetí žena posledního íránského císaře, se rozhodla promluvit. Vypráví svůj příběh lásky k manželovi i k vlasti. Příběh, který začal jako romantická pohádka.
Jedenadvacetiletá Farah se provdá za Muhammada Rezu Pahlavího a život mladé dívky se v průběhu několika málo měsíců od základu změní. Píše o ní světový tisk a po pár letech je...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Mám ráda skutečné příběhy a vůbec mě nevadí že je to subjektivnější.... mě se četla velmi dobře (i když je to taková bichle :-D )
Zajímavá knížka, ale opravdu spíš subjektivní, i když je to pochopitelné, vzhledem k tomu, že autorka je členka královské rodiny. Zpočátku jsem měla problém se do pamětí začíst, pak už to bylo zajímavější.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Subjektivní paměti íránské císařovny

(...) Paměti velice vzdělané, ctižádostivé, vznešené a majestátní íránské císařovny jsou velmi subjektivní. Pro historika jsou velmi cenné autobiografické pasáže první části z mládí, odhalující původ císařovny z vysoké íránské společnosti a bourající mýtus o nesmělé studentce z lidu. (...) Neobjektivita se projevuje i v jejích neustálých obavách z relativně málo vlivných komunistů, kteří chtěli "proměnit Írán v sovětskou republiku, jež bude sloužit zájmům Kremlu i náboženských fanatiků". (...) Podle pamětí při krvavých událostech "naši vojáci stříleli jen na žháře, lupiče a členy ozbrojených komand".

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Paměti
Autor:
Pahlaví, Farah
Nakladatel:
Argo
EAN:
9788072035632
ISBN:
80-7203-563-0
Doporučená prodejní cena:
339 Kč
Originál:
Mémoires
Překlad:
Navrátilová, Danuše
Popis:
1× kniha, vázaná, 392 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2004 (1. vydání)