Stephen Clarke - Merde! Rok v Paříži
Snížená cena

Merde! Rok v Paříži

Nakladatel: Albatros 2007
Rozebráno
107 Kč
pohlídat
Merde! Rok v Paříži

Merde! Rok v Paříži

53 Kč
Rozebráno
53 Kč
pohlídat

Anotace

Stephen Clarke je britský novinář a spisovatel píšící pro francouzskou mediální skupinu v Paříži. Merde! Rok v Paříži je téměř pravdivý záznam událostí, které se mu přihodily nebo nepřihodily během deseti let, kdy žil ve Francii - podle toho, kdo klade otázku. Původně knihu vydal v nákladu 200 výtisků a chtěl ji prodávat přes svou webovou stránku,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(9x)

Vaše hodnocení
Je to úžasná kniha. Dík překladateli. Samotný příběh a zápletka jsou řekla bych okrajové. Úžasnost spočívá v tom, jak si překladatel hraje se slovy. Je známo, že v angličtině se vyskytuje téměř polovina slov převzatých z francouzštiny - viz historie. Ale stejné slovo, jinak vyslovované v angličtině a jina ve francouzštině. má v každém z obou...
Více
Tato kniha je to najlepsie co som kedy citala, nad kazdou stranou som sa minimalne usmievala, ak nie priam rehotala, perfektne vystihol (z pohladu anglicana) aki su Francuzi. Najlepsie postrehy, uzasne ironicke poznamky a vtipny muzsky pohlad na svet. Vrelo odporucam.
U této knížky jsem se náramně pobavil, přečetl jsem jí během 1 víkendu. Naprostý relax, knížka je výborně napsaná a přeložená, což muselo dát celkem zabrat, autorovi musím dát za pravdu, co se týka Frantiku, do kterych se celkem drsně obouvá, že má, i když to někdy přehaní, docela pravdu.Jen tak dal, těšim se na druhý díl:-))
Knížku jsem si koupila, protože jsem byla zvědavá, jak se Angličan vypořádá s mojí milovanou Paříží, rozhodně nezklamal. Doporučuji!
Čirá zábava, zvláště pak jeho překlady slov do angličtiny, nebo jeho překlady francouzských zkratek. Hodne jsem se pobavila!!!!
Velmi legrační, alespoň místy, tam kde jde o konkrétní situační vtípky. hlavně autorův popis šnečích orgií je pro mě zřejmě nezapomenutelný, jeden by se stal vegetariánem. tak nasednete do tramvaje/busu/metra a zactete se do lehkym jazykem psané (přeložené) knihy a prijeďte na schůzku o nezbytných francouzských 15 minut později.A pozor na merde v ulicich!:-))Vive la France!
Hlavní hrdina v Británii úspěšně rozjel řetězec francouzských kaváren a tak byl pozván do Paříže, aby totéž udělal ve Francii s britskými čajovnami. Ovšem když jeden dělá totéž v Británii a pak ve Francii, není to totéž ani trochu. Rok v Paříži (kromě toho, že Paul West permanentně šlape do psích exkrementů na chodnících) je naplněn snahou...
Více
Tato kniha je skutečně 'na merde' :-). Dobrá do vlaku na dlouhou cestu, ale pochybuji, že by se k ní měl někdo chuť po čase vrátit. Jednoduché dialogy, jednoduchý až prvoplánový humor, postavy s nimiž se nesžijete. Celkově - žádná katastrofa, ale spíše pro čtenáře bulváru a červené knihovny.
Zobrazit další (5)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Stephen Clarke 8. října v Praze

(...) Clarke (1958) sepsal v knize Merde, Rok v Paříži pro potěšení kolegů svá dobrodružství, která zažil jako marketingový poradce v době svého působení ve Francii. Kniha se stala senzací, u nás se prodalo více než 12 tisíc výtisků. Obdobné přijetí zažívá pokračování Už zase skáču přes Merde!

MERDE!

(...) Psát vtipně a hojně o sexu je zřejmě už povinná zábava pro pisatele - a často dřina pro čtenáře. A tak jsem si mnohem víc než při popisu souloží užil při popisu stávek. Neboť stávkování je něco jako francouzská lidová píseň, všichni se rozhodli zanotovat si taky: zaměstnanci pošt, prodavači, tiráci, herci, otvírači ústřic, uzrávači sýrů, výrobci vestiček pro číšníky, prodlužovači baget, vysychávači salámů, prostě stávky se rozšířily do všech oblastí francouzského průmyslu, které vás jen napadnou. Polic isti vydrželi v práci jen tak dlouho, aby pokropili pár demonstrantů slzným plynem, a pak začali stávkovat taky.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Merde! Rok v Paříži
Autor:
Clarke, Stephen
Nakladatel:
Albatros
EAN:
9788000016474
ISBN:
978-80-00-01647-4
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Originál:
A Year in the Merde
Překlad:
Podaný, Richard
Popis:
1× kniha, vázaná, 264 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)