Carl Gustav Jung - Červená kniha
Doručení po ČR zdarma

Červená kniha

Nakladatel: Portál 2010
Rozebráno
3 404 Kč
pohlídat

Anotace

Švýcarský psychoanalytik Carl Gustav Jung (1875–1961) patří k osobnostem, na kterých se už celá desetiletí s větším či menším nepochopením pasou celé hordy životopisců. O to větší událostí je vydání jeho zásadního a dosud nepublikovaného díla, které vrhá světlo na původ jeho psychologických teorií. Znalci je nazývají „klíčem“, nebo dokonce...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Jung bojuje s příšerami

(...) Vydání Červené knihy C. G. Junga je dlouho očekáváno jak psychologickou obcí, tak širokou veřejností. Po odborné stránce je klíčem k celému Jungovu dílu i učení. Sonu Shamdasani tvrdí, že kniha poskytuje obraz toho, jak Jung sloučil své fantazie s vědeckým bádáním a pokusil se formovat psychologii jako vědu. Jen na tomto základě mohou životopisci začít psát Jungovu biografii, soudí Shamdasani. A dodává: "Liber Novus má zásadní význam pro pochopení vzniku Jungova nového modelu psychoterapie. (...) Červená kniha osloví každého, kdo má odvahu pustit se na cestu poznání vlastního nitra, nebo se chce dozvědět hodně nového o lidské mysli. Pro své grafické zpracování je publikace cenným sběratelským kouskem.

Unikát za 3850 korun

Tak drahých knih český knižní trh mnoho nenabízí, za unikáty si ale čtenáři rádi připlatí. A Červená kniha s cenou 3850 korun takovým unikátem je. Švýcarský psychoanalytik Carl Gustav Jung na ní od roku 1913 pracoval plných 16 let. Tehdy procházel osobní krizí, prožíval apokalyptické vize, slyšel hlasy, obával se dokonce schizofrenie. Rozhodl se s těmito stavy bojovat a ztvárňoval je jak písmem, tak 200 malbami připomínajícími styl Josefa Váchala či Františka Kupky. Autobiografický hrdina prochází zemí mrtvých, setká se s příšerami, proroky, bohem i ďáblem, dopustí se incestu i vraždy, dokonce sní játra malého dítěte. To vše, aby získal zpět svou duši.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Červená kniha
Autor:
Jung, Carl Gustav
Nakladatel:
Portál
EAN:
9788073677671
ISBN:
978-80-7367-767-1
Doporučená prodejní cena:
4 005 Kč
Originál:
The Red Book
Popis:
1× kniha, vázaná, 372 stran, česky
Rozměry:
30 × 40,5 cm
Rok vydání:
2010 (1. vydání)