Zdeněk Bezecný, Martin Gaži, Martin C. Putna - Schwarzenbergov ...

Schwarzenbergové v české a středoevropské kulturní historii

Rozebráno
603 Kč
pohlídat

Anotace

Pětačtyřicet studií se zaměřuje na výzkum schwarzenberského dědictví, historie významných osobností rodu a jejich veřejných aktivit od 17. do druhé poloviny 20. století.

Schwarzenbergové výrazněji vstoupili do českých dějin poté, co roku 1660 získali třeboňské panství a na počátku 18. století v jižních Čechách vybudovali nejrozsáhlejší...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Snažím se nechodit do knihkupectví, protože vím, jak snadno podlehnu, knihu koupím a těžce jí hledám místo doma. Knize „Schwarzenbergové v české a středoevropské kulturní historii“ jsem však místo doma našla. Je to kniha, kterou lze číst celou od začátku do konce, nebo z ní vybrat jen nějaké kapitoly, aniž by byl čtenář ochuzen na srozumitelnosti,...
Více
Knihu vřele doporučuji všem, kteří se chtějí něco dozvědět o
Schwarzenbercích. Obrazová příloha je opravdu nádherná a kniha obsahuje
asi všechno, co mě zajímalo.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Zle, matičko, zle, Švarcenberci zde? Ne!

Nová a skvělá publikace líčí pravdivě a obsáhle slavný šlechtický rod. (...) Autoři na faktech přesvědčivě dokazují, že starobylý rod Schwarzenbergů pocházející z Dolních Frank, jehož člen Erkinger bojoval s římským králem Zikmundem proti husitům, se stal myšlením a jednáním skutečně českým, nejenom podle sídel svých panství. (...) Kniha je mimořádně zdařilá a lze ji doporučit každému, kdo se chce dozvědět pravdu o českých dějinách a rodu Schwarzenbergů.

Schwarzenbergové v české a středoevropské kulturní historii

Několik týdnů po skončení první přímé volby prezidenta České republiky se na knihkupeckých pultech objevilo druhé vydání objemné publikace pojednávající v několika tematických celcích o dějinné úloze významného aristokratického rodu Schwarzenbergů. (...) Druhé vydání publikace Schwarzenbergové v české a středoevropské kulturní historii předkládá čtenáři objektivní pohled na úlohu, kterou sehráli a dosud sehrávají příslušníci tohoto rodu v českých zemích. Lze jen litovat, že tato velmi zdařile koncipovaná kniha nebyla k dispozici čtenářům o několik měsíců dříve – v období předcházejícímu druhému kolu prezidentské volby bylo vůči kandidátovi, jenž je nositelem schwarzenberského erbu, interpretováno mnoho nepravdivých argumentů. Po její četbě se lze nad nimi jen pousmát, ovšem jen za předpokladu, vnímámeli souhrn událostí, kterým říkáme dějiny bez ideologických klišé.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Schwarzenbergové v české a středoevropské kulturní historii
Autor:
Bezecný, Zdeněk, Gaži, Martin a Putna, Martin C.
Nakladatel:
Národní památkový ústav, Tomáš Halama
Edice:
Collectiones
EAN:
9788087082287
ISBN:
978-80-87082-28-7
Doporučená prodejní cena:
670 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 736 stran, česky
Rozměry:
17 × 25 cm
Rok vydání:
2013 (2. upravené vydání)