Bestseller Ke stažení Info OKO

Listopád

Nakladatel: Host 2021
Ihned
259 Kč

Anotace

Ptali jste se někdy sami sebe, jaký by byl váš život, kdyby v listopadu 1989 dopadlo všechno jinak? Jaké by byly naše osudy, kdyby komunismus neskončil a my zůstali za železnou oponou oddělující nás od světa i jeden od druhého?

Jedna z nejúspěšnějších českých spisovatelek Alena Mornštajnová opět překvapuje. Její nový román je dramatickým...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(18x)

Vaše hodnocení
Tato knížka se mě dotkla téměř stejně jako kniha Hana, paní Mornštajnová je opravdu paní spisovatelka. Každá kniha, která u mě vyvolá emoce (všeho druhu) je za mě výborná kniha. Emoce jsem měla jako na houpačce, hodně jsem si do příběhu dávala samu sebe a moji mámu a pak zase samu sebe a moji dceru. Kniha je psána velmi přesvědčivě, přitom lehce,...
Více
Depresivní a ponurý příběh o tom, jaký by byl asi život, kdyby v listopadu 1989 dopadlo všechno jinak a komunisté zůstali u moci. Naštěstí to byla pouze fikce. Bohužel je velmi smutné, že takhle dnes žijí některé východní země. Ve strachu, ovládané tvrdou diktaturou.
Rozhodně doporučuji přečíst.
Dystopie v podání famózní spisovatelky.
Jedna z variant, jak by to u nás vypadalo, kdyby v '89 svoji moc komunisti nepustili a slova se ujala armáda za podpory Lidových milic. Příběh má dvě hrdinky, které mají spolu mnoho společného, než by se na první pohled mohlo zdát.
Svoboda tak, jak ji dnes známe, nebyla samozřejmost. Velké díky...
Více
Super kniha od super autorky.
Podle mne nejlepší kniha od paní Mornštajnové.
mam moc rada knihy p.Mornstajnove,recenze nikdy nepisu,ale jeji kniha Hana a Listopad jsou tak silne,ze napsat musim,Listopad -jsem moc rada,ze veci po listopadu 1989 se dely,tak,jak se dely,fikce psana v knize je silena ,dekuji za knihu,moc se mi libila Kmecova
Děkuji paní Aleně Mornštajnové za připomenutí, že svoboda není samozřejmost.
Na knihu jsem byla velmi zvědavá. Ale zpočátku jsem se nemohla začíst. Toto že je Mornštajnová? A najednou-ano, je to tady! Pak už jsem nemohla knihu odložit. Dvě třetiny na jeden zátah. Silný příběh matky a dcery , nad kterým budu dlouho přemýšlet.
Příběh o tom, jaký by byl asi život, kdyby v listopadu 1989 dopadlo všechno jinak a komunisté zůstali u moci. Příběh Marie, která se kvůli účasti na demonstraci dostane na dlouhá léta do vězení. A příběh Magdaleny, která je umístěna do „ozdravovny“, kde se vychovávají noví komunističtí kádři.

Dlouho očekávaná kniha Aleny Mornštajnové je...
Více
Listopad 89 byl doteď v mojí hlavě milník, příslib něčeho nového a konec útlaku.
Tady to ale tak není, právě naopak. Od momentu, kdy hned na začátku narazíš na tuto událost a dojde ti, že v této alternativní historii strana zůstane u moci, svírá čtenáře nepopsatelná úzkost.
Teda aspoň mě určitě. Nepopsaný list dějin, na kterém...
Více
Bohužel neslabší knížka.. možná pro toho kdo to nezažil to může být zajímavé, ale jinak bez překvapení
Původně jsem si myslel, že Mornštajnová napsala sci-fi z alternativní historie Československa založenou na kontrafaktuálu „komunisté zůstanou u moci“. Ještě, než jsem její Listopád začal číst, tak jsem si odhadoval, jaký bude její critical juncture, bude to rozehnání demonstrace 17.11., bude to realizace Jakešova pokusu o zásah Lidových milicí...
Více
Zobrazit další (9)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Maminko, venku jsou vojáci

Nejnovější román Aleny Mornštajnové nabízí alternativní historii o tom, „co by, kdyby“ nebyla svoboda. Silná témata a osudy hlavních postav jsou pro autorku typické, stačí ale i v případě Listopádu?
Celá recenze

Magazín OKO

Co kdybychom po roce 1989 dál zůstali sovětským protektorátem?
Aktuality

Co kdybychom po roce 1989 dál zůstali sovětským protektorátem?

„Socialismus neskončil, socialismus trvá,“ mohlo by se v Československu roku 2019 zpívat u příležitosti oslav třicetiletého výročí potlačení prodemokratické kontrarevoluce. Alternativní historii ...

 |  OneHotBook, Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Listopád
Autor:
Mornštajnová, Alena
Nakladatel:
Host
EAN:
Doporučená prodejní cena:
259 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 300 stran, bez zabezpečení DRM, 0,9 MB ePUB ePUB, 2,4 MB Mobi Mobi, 2,1 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2021