Václav Havel - Spisy I. - VII.

Spisy I. - VII.

Nakladatel: Torst 1999
Rozebráno
755 Kč
pohlídat

Anotace

Kompletní vydání spisů Václava Havla obsahuje sedm svazků: Básně a antikódy, Hry, Eseje a jiné texty z let 1953-1969, Eseje a jiné texty z let 1970-1989 (Dálkový výslech), Dopisy Olze, Projevy z let 1990-1992 (Letní přemítání), Projevy a jiné texty z let 1992-1999.

TITULY V SÉRII: Spisy Václava Havla - komplet 1. - 7. dílu + 8. díl

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Začátky Václava Havla

(...) Závěrem: s vydáním Havlových spisů vykonali Torstovi lidé nevídaně namáhavou práci, ale stála za to: připomněla, alespoň ve svazku, o němž píši, že Havel jako kritik a esejista sehrál pro českou kulturu šedesátých let podobnou úlohu jako například Jan Grossman, tehdy znovuobjevovaný Václav Černý i zmíněný "antipod" Jan Lopatka.

Václav Havel má své spisy, krabici se sedmi zelenými svazky

(...) Václav Havel včera v pražském Paláci Akropolis uvedl do světa sedmidílný komplet svých spisů, který vydalo nakladatelství Torst. Nynější prezident je vůbec prvním českým literátem, který se v druhé polovině 20. století dočkal vydání takového autorského kompletu ve svobodných poměrech, za svého života a v exkluzivní podobě, jež v Evropě - zejména v německé jazykové oblasti - přísluší klasikům. Sedm objemných svazků v zeleném plátně je uloženo ve stejnobarevné ochranné krabici. Jde tedy do jisté míry o uzavřený celek, nicméně Havel časem hodlá tento konvolut rozšířit o knihy stejně upravené (autorem zdrženlivé grafické tváře spisů je zkušený Vladimír Nárožník; v minulosti pracoval například pro Odeon).

Prezident Václav Havel vydal sedm svazků svého díla

(...) Václava Havel se přiřadil k nemnoha současným českým autorům (Ludvík Kundera, Jiří Suchý, Josef Škvorecký...), jimž už za života vycházejí sebrané spisy. (...) Sedm knih Václava Havla přináší vedle textů známých a pohodlně dostupných (v knihkupectvích, ba v antikvariátech) také část autorova díla dosud veřejnosti skrytou.

Krabička Václava Havla

(...) Spisy vznikaly čtyři roky, během nichž jejich editor Jan Šulc spolu s dalšími spolupracovníky hledali výchozí prameny známých textů a her (jejich podoba se vinou ručního samizdatového přepisování často mírně pozměňovala) a pátrali i po zapomenutých, nezveřejněných či zcela neznámých pracích. „Téměř každý svazek obsahuje něco nového,“ tvrdí Jan Šulc.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Spisy I. - VII.
Autor:
Havel, Václav
Nakladatel:
Torst
EAN:
9788072150946
Doporučená prodejní cena:
888 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 1 strana, česky
Rozměry:
12 × 17,5 cm
Rok vydání:
1999 (1. vydání)