Jde vydobýt zpět to, oč moderní svět připravil člověka?

/ Tympanum

Rozkročen mezi dvě staletí, několik pohádek a desítky mýtů vypráví Hastrman Miloše Urbana příběh zvířete s lidskými vášněmi, divoké krajiny a člověka, křehkého ve své špatnosti. Novodobá utopie, dílo pozdního romantismu, ale také pronikavý, velkoryse vyprávěný příběh o lásce, oběti a krvácející přírodě. K nedávnému filmu se teď přidává audiopodoba knihy. Čte Jan Kolařík.

 

Další články

Rádio Kosmas

Coelho, hipíci, audio, Pechlát

Hipík je knihou o lidech, kteří tápou a hledají, a hledají. Je příběhem těch, kteří poslechli výzvu: „Prodej své vědomosti a kup si místo ve své duši, které naplníš absolutnem. Protože moudrost mužů a žen je bláznovství před Bohem.“ V audio verzi poslední knihy brazilského bestselleristy účinkuje Martin Pechlát.
 | Tympanum
Rádio Kosmas

11 nových audioknih vyjde 1. 11.

Formát Velkého knižního čtvrtku má i svoji audiosekci. Aby se to všechno nemotalo dohromady, vznikl Audiočtvrtek. A tak letos došlo na hrátky s jedničkama - 11 audioknih 1. 11. Můžete také ten samý den využít příležitost setkat se s tvůrci v pražské Městské knihovně od 17 hod.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Úděl ženy z nižších vrstev není v žádných končinách zrovna růžový

Roku 1843 byla za spoluúčast na vraždě svého zaměstnavatele Thomase Kinneara a jeho hospodyně Nancy Montgomeryové odsouzena šestnáctiletá služebná Grace Marksová. Deset let poté ji ve vězení navštíví mladý psychiatr Simon Jordan, aby se v ní pokusil vzkřísit pohřbené vzpomínky a zjistil, jestli zločin skutečně spáchala. Margaret Atwoodová - Alias Grace. Audio načetli Lucie Pernetová, Martin Zahálka, Pavel Batěk, Lucie Juřičková.