Tony Samuelsson hostem na Colours Of Ostrava 2017,Meltingpot - literární stage KOSMAS/Argo

/ Tomáš Weiss, Vojtěch Polák, Hana Zahradníková

Tony Samuelsson (1961) se českým čtenářům představil svojí knihou z ranku alternativní historie Kafkův pavilón. Švédsko v něm je po 2. světové válce protektorátem vítězné Třetí říše a její pohůnci se snaží zkorumpovat místní literárty, aby napsali prorežimní knihy za nejrůznější výhody. Apage Satanas, Apage Dobříš!

 

Další články

TV Kosmas

Katja Kettu na Colours Of Ostrava - Meltingpot - Literární stage KOSMAS/Argo

Letošní Colours probíhají v Ostravě od 19. do 22. července. V jejich rámci poběží i diskuzní pořady pod hlavičkou Meltingpot čili nabídka výměny myšlenek v oblastech současné politiky, ekonomiky, vědy, designu, umění a filozofie. Literární stage Argo/Kosmas přivítá např. autorku Porodní báby, Finku Katju Kettu.
 | Tomáš Weiss, Vojtěch Polák, Hana Zahradníková
TV Kosmas

Kniha a dokument o životě Soni Červené

Minimálně od chvíle, kdy hrála ve Věci Makropulos Emílii Marty, má člověk podezření že si operní pěvkyně Soňa Červená také lokla elixíru věčného mládí. Na rozdíl od Čapkovy hrdinky ale veřejně prohlašuje, že se raduje z každého dne, z každé hodiny a že si zakazuje stýskat si. Viz kniha Stýskání zažehnáno a nový celovečerní dokument Olgy Sommerové.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Warhol Gigant má prvního patrona - Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík je herec a jeden ze zakladatelů Listování, tedy projektu, který připravuje už hezkých pár let scénická čtení z vybraných knih a objíždí s nimi republiku. Od pražského veletrhu je také prvním patronem knihy Warhol Gigant. V jeho podání 3x Andy Warhol vlastními slovy.