Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: setkání s českými autory 14. března v pražském UMPRUM

/ vojtěch polák

Setkání s českými autory Velkého knižního čtvrtku už k celé akci neodmyslitelně patří. Letos se v pražském UMPRUM 14. března sešli: Marek Hilšer, Zita Pallavicini, Vítězslav Kremlík, Obonete S. Ubam, Lenka Horňáková - Civade, René Nekuda.

Další články

TV Kosmas

Jakub Szántó: Nominace na Literu za publicistiku

Jakub Szántó pracuje od roku 1999 jako televizní reportér. Začínal na TV Nova, odkud přešel do České televize. Od léta 2013 působil jako její zpravodaj na Blízkém východě, na který se ve své kariéře soustředí. Na zpravodajský post ho doprovodila i jeho žena, novinářka a úspěšná televizní scenáristka Lenka Szántó, a jejich dva synové Eliáš a Benjamin. Nominaci obdržel za svou knihu Za oponou války.
 | Richard Klíčník
TV Kosmas

Nominace na Literu za prózu: Tereza Semotanová - Ve skříni

Tereza Semotamová (1983) absolvovala scenáristiku a dramaturgii na JAMU a germanistiku na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně; překládá z němčiny, věnuje se publicistice a je autorkou řady literárních pořadů a rozhlasových her. Společně s Jakubem Vítkem vydala roku 2015 v nakladatelství Větrné mlýny knihu Počong aneb O pinoživosti lidské existence. Její román Ve skříni je nominován na Literu za prózu.
 | Richard Klíčník
TV Kosmas

Skleněný pokoj jde do českých kin

Podle knihy Simona Mawera vznikl v slovensko-britské koprodukci film Skleněný pokoj, kde pochopitelně jednu z hlavních rolí - vedle Karla Rodena a Hanny Alström - hraje vila Tugendhat.