Ke stažení

Království

Nakladatel: KNIHA ZLÍN 2020
Ihned
349 Kč

Anotace

Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké problémy a jako vždy spoléhá na to, že starší sourozenec je za něj vyřeší. Udělá...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Oproštěn a zbaven prokletí policajta Holea přichází opravdové detektivní literární KRÁLOSTVÍ na úrovni klasiky ala Zločin a trest. Knihu jsem četl s hudebním doprovodem J.J. Calea.
Další parádní jonesbovka. Počáteční volné vyprávění dostává rychlý spád a překvapivou zápletku. Vzájemná bratrská láska začíná mít trhliny. Ich forma vyprávění je svěží, kapitoly krátké. V polovině knihy nelze přestat číst.
Moc příjemný poslech (audiokniha). Rodinné drama, které bobtná pod povrchem a ty jen čekáš, co bude. Já se teda nenudila. Těmi dvěma bratry a ženou mi to jemně připomínalo Sílu psa nebo Ztracený v pustině. Amerika, Austrálie nebo tady Norsko, všechno má něco do sebe a místní poměry: dobře napsané se pro mě vždycky přibližují nejvyššímu hodnocení....
Více
Nesbo už je zkušený autor a jeho literární styl i způsob, jakým rozvíjí příběh, postupně vykrystalizovaly. Román vlastně nemá žádnou hlavní postavu - detektiva, dramatický příběh vypráví jeden z jeho hlavních aktérů a v tom je kniha jiná než klasické nesboovky.
Nesbo je můj nejoblíbenější autor a zraje jak víno.Království je výborné, napínavé čtení a už se těším na další jeho počin.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Království bratrů Opgardových

Statek vysoko v norských horách, sníh, vítr, kamení a dva bratři, které tíží společné tajemství. Království Joa Nesbøho je příběh o síle rodinných pout a marné snaze neopakovat chyby minulosti. Autor se v něm vzdaluje svému obvyklému žánru; ze všech jeho knih je Království nejméně detektivka a nejvíc klasický společenský román.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Království
Autor:
Nesbo, Jo
Nakladatel:
KNIHA ZLÍN
EAN:
EK283923
Doporučená prodejní cena:
349 Kč
Originál:
Kongeriket
Překlad:
Krištůfková, Kateřina
Popis:
Elektronická kniha, 480 stran, bez zabezpečení DRM, 0,7 MB ePUB ePUB, 1,1 MB Mobi Mobi, 2,3 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2020