Christian Szabo - Evoluce českého jídla
Bestseller Novinka Skladem Info OKO

Evoluce českého jídla

Nakladatel: Argo 2024
Skladem
340 Kč

Anotace

Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá! A tak autor prostudoval desítky knih spojených s historií jídla. Časem si uvědomil, že ani místní,...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Pěkně pojatá kniha o historii jídla u nás.
Autor zde zmiňuje první zmínky o jídle (cca od 10. století) u nás.
Svoje texty zaměřuje na literární prameny předchozích období a doplňuje informace o surovinách u nás pěstovaných o nějaký ten recept z tohož období. Dokonce zde zmiňuje i o otravě houbami. Přes zmínky o koláči a perníku se dokonce...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

V české kuchyni je toho zdravého více než dost. Nebo alespoň bylo…

Hrách se u nás jedl od nepaměti; huspenina, klobásy, šípková omáčka či kyselice se dočkaly popisu již v prvním českém kuchařském rukopise z 15. století. Dršťky a chřest byly použity v receptech ze 16. století a věnečky, řízky, rajská a bramborové knedlíky nejpozději začátkem 19. století. Jak se vyvíjela česká kuchyně a na co z ní navazovat?
Celá recenze

Magazín OKO

Proč Češi jedí to, co jedí
Ukázky

Proč Češi jedí to, co jedí

Ukázka:

ARABSKÉ ZPRÁVY O ČESKÉM JÍDLE Z 10. STOLETÍ

„Co se týče země Boreslavovy (Boleslav), tať se na dél prostírá od města Prahy až po město Krakov, což jest dálka ...

 |  nakl. Argo

Autor/Autorka

Christian Szabo

Christian Szabo (*1985) je Čechoslovák. Matka se narodila v Praze a otec na Slovensku, kde autor rovněž uzřel světlo světa. Většinu života věnoval hře na bicí nástroje a s tím spojeným aktivitám. Studoval filozofii v Košicích, hudební marketing v Anglii, učil se vařit v Irsku a zajímá se o grafiku. Od roku 2016 pracuje v Praze v cestovním ruchu a před šesti lety založil Local Food Tour Prague – kulinární exkurze pro návštěvníky Prahy zaměřené na historii českého jídla. Založil také stránku Evoluce českého jídla s cílem šířit povědomí o tom, jak se místní kuchyně vyvíjela

Celý medailonek
Do oblíbených
Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Evoluce českého jídla
Autor:
Szabo, Christian
Nakladatel:
Argo
EAN:
9788025744437
ISBN:
978-80-257-4443-7
Doporučená prodejní cena:
378 Kč
Ilustrace:
Klyuykov, Alexey
Popis:
1× kniha, vázaná, 232 stran, česky
Rozměry:
15,5 × 23 cm
Rok vydání:
2024 (1. vydání)
Zákazníci, kteří koupili tento titul, koupili také