#mojeargo na vlnách: Byla slečna Eliza anglická Rettigová?
/
Nakl. Argo, Anežka Dudková

Annabel Abbsová se v knize Anglická kuchyně slečny Elizy věnuje osudům Elizy Actonové, autorky první anglické moderní kuchařky. V čem se její život podobal tomu naší Magdaleny Dobromily Rettigové? A kolik receptů v románu najdete? Řeč přijde i na knihy Jenny Colganové, Kristin Hannahové nebo chystaný Krámek s fantazií. To vše v rozhovoru s redaktorkou Arga Markétou Šnoblovou Novou.
Další články

Státní cenu za literaturu 2022 získala Kateřina Tučková
Porota ji ocenila za román Bílá Voda s přihlédnutím k dosavadní tvorbě, která "otvírá málo známá historická a společenská témata a pomáhá je zpřístupňovat veřejnosti". Laureátem Státní ceny za překladatelské dílo se stal romanista Jiří Našinec zejména za převody textů Charlese Nodiera či Mircey Eliada a za všestranný přínos k popularizaci rumunské literatury.

Zahrada jako terapeutické místo neuklizeného života
Petra Dvořáková v letošním roce překročila hranici sto tisíc prodaných výtisků svých knih. Její předchozí tituly Dědina, Chirurg a Vrány se zařadily mezi bestsellery, kritici je chválili a čtenáři o nich živě diskutovali. Jejich
silná témata totiž dokázala budit emoce. V letošní novince, románu Zahrada, hledá Petra Dvořáková odpověď na otázku, jak žít s darem, o který nikdo nestojí. A rozkrývá tak jedno z nejtabuizovanějších intimních
témat.

Když ti nakoukne do spíže Yotam Ottolenghi
Yotam Assaf Ottolenghi (1968) je britský kuchař, restauratér a spisovatel potravin izraelského původu. Je spolumajitelem sedmi lahůdek a restaurací v Londýně a autorem několika nejprodávanějších kuchařských knih. Některé z nich česky vydává nakladatelství Slovart.