Jiří Suk

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

PhDr. Jiří Suk, Ph.D., DSc., pracuje v Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR. Zabývá se vybranými otázkami československého vývoje v období komunistického režimu a postkomunismu, zejména komunistickým utopismem a ekonomickým revizionismem, disentem a jeho intelektuálním a politickým dědictvím.

Nahoru

Jiří Suk v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Adventní novinky z Arga

Pestrý a bohatý ediční plán Arga na II. pololetí 2023 finišuje před Vánocemi. Připomínáme některé novinky, které by se mohly hodit buď přímo vám osobně, nebo vašim blízkým.
Recenze

Václav Havel v duši zelináře...

Jednoho dne se v našem zelináři cosi vzbouří, soubor esejů inspirovaných Havlovou Mocí bezmocných, přináší velice zajímavé a neotřelé pohledy na tento důležitý text z roku 1978. Text, jehož četba, jak autoři esejů prokazují, je stále podnětná.
Aktuality

17. listopadu 2016 – život v pětiletce Mstivé svině, čínsko-české provokace, ruskej agent před pikolou, za pikolou, natrumpovaný Klaus a Andrej, kozel zahradník, co hlídá kasu…

Svobodu! Svobodu! Pamatujete, jak se to neslo Václavákem, ale i nad náměstími v Brně, Ostravě, Plzni a vůbec, po celý zemi? Nezapomenutelné pocity tvora, který se z ponížení zvedá do stoje vzpřímeného. Je skvělé žít bez bolševíka, ale ne že by tady pořád někdo neotravoval v průběhu těch 27 let.
Aktuality

Prvotřídní levnější Vrah a další skvosty

Kosmas, po dohodě s nakladateli, občas nabídne zlevněné starší tituly. Stane se, že některé výborné knihy se minou se čtenářem, jindy se přešvihne počet vydaných kusů. Prostě: můžete si (nebo svým blízkým) koupit právě teď knihy, které vás...
Zobrazit celý text
Další články