Nejprodávanější tituly v roce 2012
literatura

Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
literatura

Aby radost nezmizela

36 Kč
Celý život - 11%
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
literatura

Celý život

539 Kč
479 Kč
Simona Monyová - 11%
Vzpomínková kniha o Simoně Monyové.
literatura

Simona Monyová

152 Kč
135 Kč
Otevřený deník - 14%
(3x)
Kniha básníka, esejisty, překladatele, editora a autora pohádek Jana Vladislava (1923-2009) patří k nejdůležitějším novodobým českým literárním dílům psaným na deníkovém půdorysu.
literatura

Otevřený deník

557 Kč
479 Kč
Fikce, Alef - 6%
(4x)
Povídky Spisů I pocházejí z autorových prvních povídkových sbírek a patří k jeho nejznámějším dílům. Pro českého čtenáře má pak specifické kouzlo povídka Tajný zázrak, kterou Borges umístil do Prahy.
literatura

Fikce, Alef

304 Kč
286 Kč
Svět v hrsti prachu - 6%
Monografie si klade za cíl představit některé stěžejní zahraniční interpretace McCarthyho tvorby a současně analyzovat jeho románová díla ve světle vybraných filozofických a náboženských koncepcí.
literatura
Ukázky

Svět v hrsti prachu

253 Kč
238 Kč
Jaroslav Seifert - 11%

Životní příběh nositele Nobelovy cerny za literaturu Jaroslava Seiferta se opírá o vzpomínky jeho dcery Jany a některých přátel.

literatura

Jaroslav Seifert

269 Kč
239 Kč
Julek Fučík – věčně živý! - 6%
(1x)
Julius Fučík byl nejen oblíbeným žákem F. X. Šaldy, zdatným komunistickým novinářem a hrdinou druhého odboje, ale také ikonou českého stalinismu, symbolem normalizační propagandy a předmětem svérázného antikultu.
literatura

Julek Fučík – věčně živý!

254 Kč
239 Kč
Ozvuky času - 11%
(1x)
Rozhovor, který s Vladimírem Justlem vedl literární historik Jiří Holý, věnuje prostor jak Justlovu přátelství s Holanem, Seifertem, Hrubínem a Skácelem, tak setkávání s dalšími básníky, divadelníky, herci i výtvarnými umělci.
literatura

Ozvuky času

320 Kč
284 Kč
Sebrané spisy II. - Hominibus - 11%
(2x)
Po svazcích IV (Velký roman) a I (Mea) vychází již třetí svazek Sebraných spisů filosofa Ladislava Klímy. Svazek Hominibus obsahuje 379 nevýlučně filosofických, nýbrž i milostných, žebravých, pijáckých a jinak „příležitostně“ prožitých listů.
literatura

Sebrané spisy II. - Hominibus

574 Kč
510 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 86 položek
1 2 3 .. 9 > >>