Nejprodávanější tituly v roce 2012
společenské vědy

Zvíře politické - 11%
(1x)
„Člověk - zvíře politické“ je Aristotelův výrok. Nemohl mít ponětí o tom, že se za třiadvacet století budou lidé dívat jiným lidem do hlavy, co se jim tam v průběhu politického rozhodování děje, ani o tom, proč se to děje.
společenské vědy

Zvíře politické

315 Kč
280 Kč
Vzpoura deprivantů - 20%
(2x)
Kniha je určena všem lidem zajímajícím se o zlo ve společnosti - autoři se pokoušejí pochopit, proč jsou někteří lidé zrůdy, bez ohledu na to, zda se chovají kriminálně, nebo zákonu unikají a jsou z nich lidé někdy nesmírně mocní, bohatí - a oblíbení.
společenské vědy
Ukázky

Vzpoura deprivantů

199 Kč
159 Kč
Závoj a džíny - 20%
Životní osudy žen žijících v islámu. Kromě reportáží tu nacházíme obecnější zamyšlení i osobní vzpomínky, mezi autorkami jsou vedle žen pocházejících přímo z islámských zemí také Češky, např. známé novinářky P. Procházková a P. Jazairiová.
společenské vědy
Ukázky

Závoj a džíny

118 Kč
94 Kč
Střet civilizací - 11%
(9x)
Slavná práce předního amerického politologa je pronikavou analýzou stavu světové politiky po skončení studené války. Jedna z nejvlivnějších knih konce 20. století.
společenské vědy

Střet civilizací

448 Kč
398 Kč
Úvod do sociohistorie - 11%
Kniha stručně představuje přístup a metodu kombinující sociologii a historii. Autor nastiňuje zvláštnosti obou disciplín, charakterizuje jejich stěžejní osobnosti a díla a poté vybírá klíčová východiska, se kterými může sociohistorik pracovat.
společenské vědy

Úvod do sociohistorie

203 Kč
180 Kč
Antropologie a problémy moderního světa - 11%
(1x)
Text publikace tvoří tři přednášky, které francouzský lingvista, filozof, etnolog a antropolog Claude Lévi-Strauss proslovil při své čtvrté návštěvě Japonska na jaře roku 1986 v Tokiu.
společenské vědy

Antropologie a problémy moderního světa

135 Kč
120 Kč
Nejsou jako my - 6%
Kniha vychází z autorovy disertace a přináší nový pohled na počátky socialistické diktatury v poválečném Československu.
společenské vědy

Nejsou jako my

336 Kč
316 Kč
Dějiny ošklivosti - 6%
(7x)
Co je vlastně opakem krásy? Na tuto otázku hledá autor odpověď na stránkách výpravné ilustrované publikace, kde na příkladech děl literárních i výtvarných ukazuje, že opak krásy se neomezuje jen na ohyzdnost satyrů či Harpyjí.
společenské vědy

Dějiny ošklivosti

798 Kč
749 Kč
Skrytá autorita
(1x)
Lidská víra významně ovlivňuje činnost politických stran, církví, ekologických organizací i vědeckých skeptiků. Víra je emocionální stav, díky kterému jednáme podle psychologie davu. Kniha se zabývá psychologickými a sociologickými aspekty lidské víry.
společenské vědy

Skrytá autorita

269 Kč
Všežravý stát - 11%
Text srozumitelnou formou objasňuje málo známé skutečnosti z oblasti veřejné ekonomiky a politiky. Smyslem knihy není jenom osvěta, ale i pokus o prosazení politicko-ekonomických znalostí jako součásti základního vzdělání.
společenské vědy

Všežravý stát

179 Kč
159 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 383 položek
<< < 1 2 3 4 .. 39 > >>