Nejprodávanější tituly v roce 2012
osobnosti a osudy

Doba zkoušek a naděje - 20%
(3x)
Válečný deník katolického děkana Františka Wonky zachycuje život v západočeském městě Manětíně nedaleko Plzně, na hranicích protektorátu, v letech 1938 – 1945.
osobnosti a osudy
Ukázky

Doba zkoušek a naděje

119 Kč
95 Kč
Vzkazy domů - 11%
(1x)
Kniha se zabývá fenoménem emigrace a exilu v českých moderních dějinách. Stěžejní část knihy tvoří 30 příběhů Čechů, kteří v průběhu 19. a 20. století odešli do zahraničí. Úvod napsala Madeleine K. Albrightová.
osobnosti a osudy

Vzkazy domů

179 Kč
159 Kč
Svět v hrsti prachu - 6%
Monografie si klade za cíl představit některé stěžejní zahraniční interpretace McCarthyho tvorby a současně analyzovat jeho románová díla ve světle vybraných filozofických a náboženských koncepcí.
osobnosti a osudy
Ukázky

Svět v hrsti prachu

253 Kč
238 Kč
Tisíce obyčejných smrtí - 11%
(1x)
Na knize je výjimečná celistvost vzpomínek svědka, kterému bylo souzeno být u "počátku" i "konce" tragédie šoa.
osobnosti a osudy

Tisíce obyčejných smrtí

179 Kč
159 Kč
Václav Havel - vzpomínková kniha - 11%
Aktualizovaná vzpomínková kniha zachycuje životní dráhu Václava Havla od dětských let až po nejvyšší ústavní funkci prezidenta republiky krátkými výstižnými texty a velkým obrazovým doprovodem.
osobnosti a osudy

Václav Havel - vzpomínková kniha

296 Kč
263 Kč
Souostroví Rusko - 11%
V knize autor ukazuje prostřednictvím sedmnácti monografických portrétů přibližujících vybrané ikony postsovětské kultury, co podstatného se děje v současném ruském umění a jeho provozu.
osobnosti a osudy

Souostroví Rusko

266 Kč
237 Kč
Antonín Dvořák - 11%
Kniha o Antonínu Dvořákovi vypráví mladým čtenářům příběh hudebního génia, o kterém lze bez nadsázky říci, že je nejslavnějším Čechem.
osobnosti a osudy

Antonín Dvořák

323 Kč
287 Kč
České sociální vědy v exilu - 6%
Kniha ukazuje na základě osobních rozhovorů, případně publikovaných interview, jak se nucení běženci vyrovnávali s novým prostředím, jak byli přijati a jak postupně dosahovali akademických, případně expertizních pozic na univerzitách a jiných pracovištích.
osobnosti a osudy

České sociální vědy v exilu

254 Kč
239 Kč
Prolíbané dějiny aneb milostné příběhy a skandály - 20%
(2x)
Předem se můžete těšit na čtení pořádně šťavnaté, pikantní a vzrušující. Knihu doprovází u každé kapitoly příslušné vysvětlivky a na jejím konci naleznete chronologický přehled významných historických událostí.
osobnosti a osudy
Ukázky

Prolíbané dějiny aneb milostné příběhy a skandály

139 Kč
111 Kč
Legenda H + Z - 11%
Výpravná publikace přináší výběr toho nejlepšího z cest Hanzelky a Zikmunda po více než padesáti letech, který upravil Miroslav Zikmund. Text doplňuje množství dosud nezveřejněných dokumentů.
osobnosti a osudy

Legenda H + Z

583 Kč
518 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 475 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 48 > >>