Nejprodávanější e-knihy - říjen 2014
historie a fakta

Nikita na trůně - 20%
Chruščovova vláda v Sovětském svazu (1953–1964) je jedním z velkých témat novodobé historiografie. V komunistickém dějepisectví byla dlouhá léta naprosté tabu, až do poloviny osmdesátých let dvacátého století Chruščov pro historiky neexistoval.
historie a fakta
Ukázky

Nikita na trůně

159 Kč
127 Kč
Byl jsem agentem NKVD - 20%
(2x)
Autor popisuje svou cestu do služeb NKVD, metody vyškolování agentů, svou činnost informátora a provokatéra, válečná léta v Sovětském svazu, způsob, jakým sovětský režim nakládal s vlastními válečnými hrdiny i svůj konečný útěk na Západ.
historie a fakta
Ukázky

Byl jsem agentem NKVD

74 Kč
59 Kč
Zlatá léta šedesátá - 20%
Autor popisuje šedesátá léta pohledem obyčejného člověka, tedy pohledem naprosté většiny obyvatel. Kniha má podobu jakési encyklopedie a zaměřuje se jednak na věci, které byly tehdy normální a oblíbené, ale i na ty, které vybočovaly.
historie a fakta
Ukázky

Zlatá léta šedesátá

69 Kč
55 Kč
České okamžiky - 20%
(2x)
V návaznosti na knihu České snění vychází další mimořádně čtivá kniha Pavla Kosatíka, představující klíčové okamžiky českých - politických i kulturních - dějin. Kniha poskytuje dobrý podklad k diskusím o Češích, češství a o českém národním charakteru.
historie a fakta
Ukázky

České okamžiky

248 Kč
198 Kč
České snění - 20%
(7x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
historie a fakta
Ukázky

České snění

288 Kč
230 Kč
Případ Václava Talicha - 20%
(1x)
Po skončení druhé světové války byl dirigent Václav Talich obviněn z kolaborace. Za inspirátora bývá označován ministr Zdeněk Nejedlý. Publikace si všímá korektních vztahů mezi nimi v meziválečném období.
historie a fakta
Ukázky

Případ Václava Talicha

120 Kč
96 Kč
Vyšehradský hřbitov - 20%
Autor se v knize "Vyšehradský hřbitov" pokusil o jakýsi výběr 164 snad nejzajímavějších jmen z osobností pohřbených na tomto hřbitově. U každého ze slavných nebožtíků uvádí několik slov o jeho životě a osudech.
historie a fakta
Ukázky

Vyšehradský hřbitov

49 Kč
39 Kč
Žil jsem zbytečně - 20%
(10x)
Kniha, která prostřednictvím vzpomínek jediného člověka zachycuje velkou část naší novodobé historie.
historie a fakta
Ukázky

Žil jsem zbytečně

129 Kč
103 Kč
Dějiny naší říše - 20%
(1x)
edná se o pozoruhodně čtivou čítanku historie podunajské monarchie, zaměřenou na země Koruny české. Kniha ovšem nepokrývá jenom období, kdy Čechy byly součástí monarchie, ale celé období dějin od časů říše Římské až do roku 1914.
historie a fakta
Ukázky

Dějiny naší říše

99 Kč
79 Kč
Ave Caesar II - 20%
Po mezihře v roli správce hispánské provincie se Caesarovi povedl mistrný tah. Smířil dva odvěké soupeře, Pompeia a Crassa. Vzájemnou spoluprací s těmito na svou dobu nejmocnějšími muži Říma utvořil trojici napříště známou jako první triumvirát.
historie a fakta
Ukázky

Ave Caesar II

159 Kč
127 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 51 položek
1 2 3 .. 6 > >>