Nejprodávanější tituly - prosinec 2014
umění

Černobílé idoly 3
Třetí díl Černobílých idolů plný čtivých medailonů o hereckých hvězdách stříbrného plátna obsahuje v první části texty z Cibulkových pamětnických kalendářů z let 2013 a 2014.
umění

Černobílé idoly 3

269 Kč
George Harrison
Vynikající obsáhlá a poctivá biografie, která vyšla u příležitosti nedožitých sedmdesátin britské hudební legendy. Přináší působivý intimní portrét, který odhaluje mnoho nového i těm, kteří o Beatles a Harrisonovi ledacos vědí.
umění

George Harrison

202 Kč
Tugendhat, dům na rozhraní dějin
Vila Tugendhat je jedním ze tří–čtyř děl, které jsou přelomem v kulturních dějinách. Její příklad je nesmírně silný. Po desítky let ovlivňoval architekturu a její tvůrce po celém světě – a ovlivňuje stále. Její poselství je univerzální.
umění

Tugendhat, dům na rozhraní dějin

459 Kč
Kutná Hora
(1x)
Jako další z edice UNESCO vydává nakladatelství FOIBOS BOOKS knihu o historickém jádru Kutné Hory s chrámem sv. Barbory a katedrálou Nanebevzetí Panny Marie v Sedlci.
umění

Kutná Hora

431 Kč
Případ Václava Talicha
Po skončení druhé světové války byl dirigent Václav Talich obviněn z kolaborace. Za inspirátora bývá označován ministr Zdeněk Nejedlý. Publikace si všímá korektních vztahů mezi nimi v meziválečném období.
umění

Případ Václava Talicha

206 Kč
Z Prahy až do Buenos Aires
V první dekádě první republiky se zásadně proměnily podmínky, za nichž mohly československé umělkyně vystavovat v zahraničí a začleňovat se tak nejen do širšího kontextu dobového „ženského umění“, ale rovněž do moderního umění jako celku.
umění

Z Prahy až do Buenos Aires

180 Kč
H R A
Vydáním této knihy bude podstatně doplněn úplnější přehled Brázdova díla o kresby dosud neznámé, které jsou významnou součástí jeho díla a které chyběly jak na retrospektivní výstavě v NG, tak i v monografii Brázda.
umění
Ukázky

H R A

423 Kč
Vyprávět příběh
Vyprávět příběh, kniha, která už dlouho chybí na českém trhu. Legendární scenárista a spisovatel Jean-Claude Carriere, držitel Oscara za celoživotní dílo, vypráví s přehledem a humorem o řemeslu literáta, ...
umění

Vyprávět příběh

268 Kč
Atmosféry
V devíti kapitolách se autor zamýšlí nad tím, co vytváří pro člověka příjemnou atmosféru, prostor, v němž se člověk dobře cítí, a v jakém smyslu a míře k ní přispívá právě architektura.
umění

Atmosféry

359 Kč
Bohuslav Reynek (1892–1971)
(4x)
První monografie o díle kultovní postavy české výtvarné kultury a literatury Bohuslava Reynka. Přináší reprodukce jeho grafických cyklů, kreseb, maleb i experimentálních nátisků. Výměrově je představeno i jeho literární dílo.
umění

Bohuslav Reynek (1892–1971)

1 154 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 347 položek
<< < 1 2 3 4 .. 35 > >>