Nejprodávanější e-knihy - červen 2014
historie a fakta

Naši prapředkové nežili zdravěji a mravněji - 20%
(2x)
Ještě dnes si mnozí lidé myslí, že naši předkové žili mravněji a zdravěji. Což není pravda, je to mýtus. Před několika stoletími se žilo jinak.
historie a fakta
Ukázky

Naši prapředkové nežili zdravěji a mravněji

79 Kč
63 Kč
Osvětimská knihovnice - 20%
(10x)
Příběhem literární Dity, jehož předlohou jsou vzpomínky skutečné, dnes osmdesátileté Dity Krausové, se vracíme k polozapomenuté historii rodinného tábora, který existoval v Březince od září 1943 do července 1944.
historie a fakta
Ukázky

Osvětimská knihovnice

180 Kč
144 Kč
České okamžiky - 20%
(2x)
V návaznosti na knihu České snění vychází další mimořádně čtivá kniha Pavla Kosatíka, představující klíčové okamžiky českých - politických i kulturních - dějin. Kniha poskytuje dobrý podklad k diskusím o Češích, češství a o českém národním charakteru.
historie a fakta
Ukázky

České okamžiky

248 Kč
198 Kč
České snění - 20%
(7x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
historie a fakta
Ukázky

České snění

288 Kč
230 Kč
Od Rusi k Rusku - 20%
Vyčerpávající studie o vzniku Rusi a následně Ruska podávávající též nástin teorie etnogeneze a pasionarity jako cyklického růstu a rozpadu energie etnických skupin, koncepce ojedinělé, v Česku doposud nepublikované.
historie a fakta
Ukázky

Od Rusi k Rusku

242 Kč
194 Kč
Československý syndrom - 20%
Kniha se pokouší vystihnout složité a často velmi bolestné vztahy Rusů a Čechů - Rusů v Čechách a Čechů v Rusku - na pozadí historických událostí minulého století, které vztahy obou národů formovaly a poznamenaly.
historie a fakta
Ukázky

Československý syndrom

119 Kč
95 Kč
Komunální politika ve Velké Praze - 20%
Monografie Michala Švece zkoumá vybrané aspekty fungování komunálního politického systému v Praze v meziválečném období.
historie a fakta
Ukázky

Komunální politika ve Velké Praze

90 Kč
72 Kč
Spojené státy na cestě k Marshallovu plánu - 20%
V druhé polovině 40. let minulého století prošla americká zahraniční politika dramatickou proměnou. Pod vlivem akcelerujícího konfliktu studené války opustila své více než stoleté základy, izolacionismus a Monroevou doktrínu.
historie a fakta
Ukázky

Spojené státy na cestě k Marshallovu plánu

49 Kč
39 Kč
Král zvedá meč
Kdo je tajemný Pavel v blízkosti českého krále Karla z rodu Lucemburků? Mnich řádu dominikánů, nebo rytíř zběhlý ve válečném umění? Obratný diplomat, či nájemný vrah? Odkud vůbec přišel? Historický krimi román.
historie a fakta
Ukázky

Král zvedá meč

169 Kč
Pražská zima - 20%
(7x)
Knihu vzpomínek Madeleine Albrightové na události, jež formovaly její život a pozdější kariéru.
historie a fakta
Ukázky

Pražská zima

248 Kč
198 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 49 položek
1 2 3 .. 5 > >>