Nejprodávanější tituly v roce 2014
umění

Kinematografie zapomnění
Kniha je pokusem o zachycení přelomového období konce reformního procesu roku 1968 a počátku normalizace československé kinematografii. Kniha získala cenu Magnesia Litera 2012 za objev roku.
umění

Kinematografie zapomnění

495 Kč
Ukaž, co děláš!
(3x)
Praktický návod jak sdílet tvořivost s celým světem...
umění

Ukaž, co děláš!

314 Kč
Karel Prager
(2x)
Kontroverzní dílo a osobnost kroměřížského rodáka a nejvýznamnějšího českého architekta druhé poloviny 20. století představuje obsáhlá monografie k jeho nedožitým devadesátinám.
umění
Ukázky

Karel Prager

359 Kč
Otto Placht
El Libro Mágico je knihou barvitě vyprávějící o kouzlu života v pralesích peruánské Amazonie a o síle tradice a inspirace, s níž se osudově setkal český malíř Otto Placht (1962).
umění

Otto Placht

899 Kč
František Skála
Monografie je autorskou knihou Frantička Skály, promyšlenou koláží textů od autorů z různých oborů, textů Františka Skály a více než čtyř set reprodukcí. Vířivá, typografická kreace s originální obálkou vychází v česko-anglické verzi.
umění

František Skála

988 Kč
Za novou architekturu
Patrně nejdůležitější spis k moderní architektuře a jedna z nejvýznamnějších knih 20. století. Slavný architekt v ní vysvětluje své technické a estetické teorie, pohled na průmysl, ekonomiku, vztah mezi formou a fukcí, atd.
umění

Za novou architekturu

558 Kč
Chrám bez boha nad Prahou - 78%
(1x)
Kniha významného českého historika Jana Galandauera čtivě, ale současně zasvěceně přibližuje dějiny Národního památníku na Vítkově, tvořícího jednu z dominant Prahy.
umění

Chrám bez boha nad Prahou

238 Kč
53 Kč
Tvorba jako způsob poznávání
Tvorba anebo tvořivost, založená na myšlence osvobození a rozvíjení lidské přirozenosti, patřila k velkým tématům modernistické psychologie i pedagogiky a zájem o ni setrvává i v dnešním školském diskurzu.
umění

Tvorba jako způsob poznávání

338 Kč
Friedrich Ohmann
(1x)
Doprovodná publikace k výstavě představující tvorbu Friedricha Ohmanna.
umění

Friedrich Ohmann

441 Kč
Obrazy očistce
Kniha nabízí široké možnosti uvažování o barokním umění vázaném tematicky na problematiku očistce. Je založena na rozboru asi 70 objektů (oltářních i samostatných obrazů, soch a kaplí) pocházejících z území Čech, Moravy a Slezska mezi lety 1640–1800.
umění

Obrazy očistce

176 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 401 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 41 > >>