Nejprodávanější e-knihy - duben 2015
historie a fakta

Geronimo. Paměti náčelníka Apačů - 20%
(2x)
Dobroudružství života snad nejznámějšího indiánského náčelníka Geronimo - čtyřicet let nelítostného boje za právo svobodně žít, dvacet let válečného zajetí v rezervaci.
historie a fakta
Ukázky

Geronimo. Paměti náčelníka Apačů

121 Kč
97 Kč
Osvětimská knihovnice - 20%
(10x)
Příběhem literární Dity, jehož předlohou jsou vzpomínky skutečné, dnes osmdesátileté Dity Krausové, se vracíme k polozapomenuté historii rodinného tábora, který existoval v Březince od září 1943 do července 1944.
historie a fakta
Ukázky

Osvětimská knihovnice

180 Kč
144 Kč
České snění - 20%
(7x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
historie a fakta
Ukázky

České snění

288 Kč
230 Kč
Ave Caesar I - 20%
Gaius Julius Caesar. Muž, jehož jméno se stalo synonymem moci. Muž mimořádných vlastností, vynikající vojenskou i politickou genialitou. Od mala byl vychováván v přesvědčení, že je potomkem bohů Jupitera, Venuše a zakladatelů Říma.
historie a fakta
Ukázky

Ave Caesar I

159 Kč
127 Kč
Čtení o Václavu Havlovi - 20%
(1x)
Čtení o Václavu Havlovi nemá suplovat potřebnou monografii o Havlově literárním díle, chce však oživit diskusi o autorově umělecké a kritické tvorbě, stejně jako o přístupech, které k ní otevírají cestu.
historie a fakta
Ukázky

Čtení o Václavu Havlovi

169 Kč
135 Kč
Ave Caesar II - 20%
Po mezihře v roli správce hispánské provincie se Caesarovi povedl mistrný tah. Smířil dva odvěké soupeře, Pompeia a Crassa. Vzájemnou spoluprací s těmito na svou dobu nejmocnějšími muži Říma utvořil trojici napříště známou jako první triumvirát.
historie a fakta
Ukázky

Ave Caesar II

159 Kč
127 Kč
Byl jsem agentem NKVD - 20%
(2x)
Autor popisuje svou cestu do služeb NKVD, metody vyškolování agentů, svou činnost informátora a provokatéra, válečná léta v Sovětském svazu, způsob, jakým sovětský režim nakládal s vlastními válečnými hrdiny i svůj konečný útěk na Západ.
historie a fakta
Ukázky

Byl jsem agentem NKVD

74 Kč
59 Kč
České okamžiky - 20%
(2x)
V návaznosti na knihu České snění vychází další mimořádně čtivá kniha Pavla Kosatíka, představující klíčové okamžiky českých - politických i kulturních - dějin. Kniha poskytuje dobrý podklad k diskusím o Češích, češství a o českém národním charakteru.
historie a fakta
Ukázky

České okamžiky

248 Kč
198 Kč
Vyšehradský hřbitov - 20%
Autor se v knize "Vyšehradský hřbitov" pokusil o jakýsi výběr 164 snad nejzajímavějších jmen z osobností pohřbených na tomto hřbitově. U každého ze slavných nebožtíků uvádí několik slov o jeho životě a osudech.
historie a fakta
Ukázky

Vyšehradský hřbitov

49 Kč
39 Kč
Pražská zima - 20%
(7x)
Knihu vzpomínek Madeleine Albrightové na události, jež formovaly její život a pozdější kariéru.
historie a fakta
Ukázky

Pražská zima

248 Kč
198 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 93 položek
1 2 3 .. 10 > >>