Nejprodávanější tituly - duben 2015
umění

Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách - 11%
(2x)
Čtenářům se v této knize dostává do rukou mnohostranný portrét Josefa Sudka a jeho díla, tvořený jeho vlastními slovy, zachycený očima jeho nejbližších přátel i z odstupu uměnovědné reflexe. Kniha je doplněna ediční poznámkou a jmenným rejstříkem.
umění

Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách

403 Kč
358 Kč
Od Sepultury k Soulfly - 11%
Metalová legenda Max Cavalera, frontman Sepultury a Soulfly, přichází s brutálně upřímným ohlédnutím za více než třicetiletým působením na světové hudební scéně.
umění

Od Sepultury k Soulfly

313 Kč
278 Kč
Ukaž, co děláš! - 11%
(3x)
Praktický návod jak sdílet tvořivost s celým světem...
umění

Ukaž, co děláš!

314 Kč
279 Kč
Václav Menčík - 11%
Monografie významného českého malíře Václava Menčíka byla vydána na základě dlouholeté spolupráce s pražskou Galerií 33. Malíř bývá označován za „posledního kubistu v Čechách“, neboť byl v mládí asistentem Emila Filly.
umění

Václav Menčík

359 Kč
319 Kč
Generace Jihlava - 11%
Generace Jihlava je kniha setkání. Na jejích stránkách se filmoví publicisté setkávají s filmovými dokumentaristy a přemýšlejí o českých dokumentárních filmech, které vznikaly s přelomem druhého tisíciletí a v jeho první dekádě.
umění

Generace Jihlava

350 Kč
311 Kč
Esej o typografii - 3%
(2x)
Eric Gill rozpracoval několik abeced (z jedné z nich se nakonec stala Perpetua) a také formuloval zásady, které později sebral do svého slavného „Eseje“.
umění
Ukázky

Esej o typografii

239 Kč
232 Kč
Křivky - 11%
V této krásné knížce do kapsy, naplněné ilustracemi a užitečnými diagramy, výtvarnice Lisa DeLong předvádí časem prověřené postupy, které jsou základem užití křivek a rostlinných forem v tradičním vizuálním umění.
umění

Křivky

203 Kč
180 Kč
Vyšehradský hřbitov - 20%
Autor se v knize "Vyšehradský hřbitov" pokusil o jakýsi výběr 164 snad nejzajímavějších jmen z osobností pohřbených na tomto hřbitově. U každého ze slavných nebožtíků uvádí několik slov o jeho životě a osudech.
umění
Ukázky

Vyšehradský hřbitov

49 Kč
39 Kč
Posvátná geometrie - 11%
Geometrie, aritmetika, hudba a kosmologie - čtvero velkých svobodných umění. Tvoří zárodek základních univerzálních jazyků a nalézáme je prakticky ve všech známých kulturách.
umění

Posvátná geometrie

203 Kč
180 Kč
Drobné perly české architektury - 6%
(6x)
Výtvarně výrazná kniha postavená na barevných fotografiích Pavla Friče, krátkých výstižných textech historika umění Jiřího T. Kotalíka a rýmovaných postřezích architekta Davida Vávry.
umění
Ukázky

Drobné perly české architektury

507 Kč
478 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 219 položek
<< < 1 2 3 4 .. 22 > >>