Nejprodávanější tituly - červen 2015
eseje, úvahy, publicistika

Češi, polibte mě… - 11%
(2x)
Kniha francouzského autora Mikaela Gwiloua, cizince dlouhodobě žijícího v Čechách, je jednou z mála opravdu upřímných reflexí, které si bez servítek berou na paškál náš národ.
eseje, úvahy, publicistika

Češi, polibte mě…

161 Kč
143 Kč
O čem básník ví - 11%
Obsáhlý soubor esejů, úvah, komentářů, vzpomínkových textů a rozhovorů obsahuje významné eseje o poezii (Mácha, Shakespeare, Kollár), studie a úvahy o divadle, dramatu, scénografii a komentáře k vlastním hrám, texty o výtvarnících a fotografech...
eseje, úvahy, publicistika

O čem básník ví

359 Kč
319 Kč
Říp nevybuchl - 6%
Fejetony Ludvíka Vaculíka patří k nejpozoruhodnějším jevům současné české literatury a ne náhodou bývají přirovnávány k fejetonům Karla Čapka.
eseje, úvahy, publicistika

Říp nevybuchl

253 Kč
238 Kč
Proveď vola světem, volem zůstane - 11%
(3x)
Milan Kohout, nepřehlédnutelný performer a pedagog, se nám představuje v roli literáta, a že v literární branži dosahuje stejných kvalit jako ve svých nejlepších performancích, se můžete přesvědčit nad jeho knihou Proveď vola světem, volem zůstane.
eseje, úvahy, publicistika

Proveď vola světem, volem zůstane

171 Kč
152 Kč
Jak tohle vůbec můžete otisknout! - 11%
Souborné vydání hudebních kritik, recenzí a rozhovorů Jana Rejžka (* 1954) mapuje na téměř devíti stech stranách zásadní období jeho hudební publicistiky, tedy léta 1974 až 1993.
eseje, úvahy, publicistika

Jak tohle vůbec můžete otisknout!

621 Kč
552 Kč
Zdeněk Velíšek o Evropě - 11%
Kniha respektovaného českého novináře Zdeňka Velíška, která prostřednictvím jeho komentářů otiskovaných v Evropských novinách mapuje hlavní (nejen) evropské události posledních let.
eseje, úvahy, publicistika

Zdeněk Velíšek o Evropě

179 Kč
159 Kč
Vlast naše Západ - 11%

Soubor svěže psaných úvah spisovatele a publicisty, žijícího od 70. let v Hannoveru, reaguje na naléhavé a bohužel mnohdy tabuizované problémy dnešního globalizovaného světa i našeho národního života.

eseje, úvahy, publicistika

Vlast naše Západ

223 Kč
198 Kč
Postřehy z Londonistánu - 11%
Z blogu nominovaného na cenu Magnesia Litera autorka vybrala skoro padesát článků, většinu z nich o muslimech, a doplnila je velmi osobním textem o svém vztahu k islámu.
eseje, úvahy, publicistika

Postřehy z Londonistánu

224 Kč
199 Kč
Ukryté ženství - 20%
(1x)
Knihy, které stojí za to přečíst (a nejlépe opakovaně), jsou ty, které dokáží lahodností a vytříbenosti jazyka a zároveň pádností argumentů posunout hranice našeho myšlení a poukázat na jiný, lepší způsob pohledu na lidské záležitosti.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Ukryté ženství

100 Kč
80 Kč
Uvnitř bílé krychle - 11%
Tyto eseje představují zásadní četbu pro každého, kdo má zájem o dějiny a problémy poválečného umění v Evropě a ve Spojených státech.
eseje, úvahy, publicistika

Uvnitř bílé krychle

207 Kč
184 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 58 položek
1 2 3 .. 6 > >>