Nejprodávanější tituly - srpen 2015
architektura

Barokní architektura v Čechách - 11%
(2x)
Kolektiv historiků umění z Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR přináší ucelený pohled na příběh barokního stavitelství v Čechách a shrnuje výsledky dosavadního bádání do velkoryse koncipované monografie.
architektura

Barokní architektura v Čechách

1 080 Kč
960 Kč
Katedrála v Chartres - 11%
(1x)
Kniha historika umění Petra Kováče obsahuje rozsáhlý soubor fotografií, které byly většinou pořízeny po nedávném restaurování architektury, soch i sklomaleb chartreské katedrály.
architektura

Katedrála v Chartres

350 Kč
311 Kč
Domy s příběhem - 20%
Speciální vydání časopisu Xantypa DOMY S PŘÍBĚHEM představuje čtenářům domy se zajímavou minulostí, do kterých se otiskla osobnost jejich obyvatel a jež mají svůj genius loci.
architektura

Domy s příběhem

79 Kč
63 Kč
Kultura 2 / Architektura stalinské epochy - 11%
Ačkoli se kniha zabývá architekturou, můžeme ji rovnocenně považovat za kulturologickou studii. Architektura je zde totiž mnohem více, než jsme v dějinách umění zvyklí, zasazena do kulturního kontextu, slovy autora je v kultuře rozpuštěna.
architektura
Ukázky

Kultura 2 / Architektura stalinské epochy

621 Kč
552 Kč
Opevněné kostely II.
Druhý díl, který máte nyní v rukou, pojednává o opevněných kostelech v oblastech Vysočiny, Pardubického, Jihomoravského, Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje.
architektura

Opevněné kostely II.

72 Kč
Drobné perly české architektury - 6%
(6x)
Výtvarně výrazná kniha postavená na barevných fotografiích Pavla Friče, krátkých výstižných textech historika umění Jiřího T. Kotalíka a rýmovaných postřezích architekta Davida Vávry.
architektura
Ukázky

Drobné perly české architektury

507 Kč
478 Kč
Architekti SIAL
(1x)
Kniha přináší přehled díla pětadvaceti architektů legendárního libereckého ateliéru. Mezi dvěma kritickými úvahami docentky Any Miljacki a profesora Rostislava Šváchy najdete podrobný výčet prací a čtrnáct krátkých rozhovorů.
architektura

Architekti SIAL

269 Kč
Vodní mlýny v Čechách VIII. - 11%
Osmý svazek vyprávění o mlýnech, jejich vzniku, prodeji, přestavbách, požárech, osudech jednotlivých mlynářů i známých a méně známých mlynářských rodů.
architektura

Vodní mlýny v Čechách VIII.

207 Kč
184 Kč
Česká architektura 2013-2014 - 11%
Ročenka české architektury pravidelně informuje o aktuální situaci a vývoji oboru nejen odbornou, ale především laickou veřejnost a přináší podněty k inspiraci a veřejné diskusi.
architektura

Česká architektura 2013-2014

630 Kč
560 Kč
Český mrakodrap - 11%

Kniha Petra Vorlíka sleduje na příkladech více než stovky proslulých i méně známých staveb nebo utopických projektů příběh skromného českého mrakodrapu.

architektura
Ukázky

Český mrakodrap

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 29 položek
1 2 3 > >>