Nejprodávanější tituly - září 2015
dle období

Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
dle období

Maus

424 Kč
399 Kč
Císařský kyrysník - 11%
(1x)
Jezdecký důstojník Karl Johann von Grueber strávil čtrnáct let ve válkách s napoleonskou Francií a jako rakouský kyrysník se účastnil bitev u Hohenlinden, Ulmu, Štoků, Aspern i Wagramu.
dle období

Císařský kyrysník

314 Kč
279 Kč
Albánci a Makedonská republika (1991-2014) - 11%
Publikace se primárně zaměří na komplikovaný vývoj vztahů mezi většinovým makedonským obyvatelstvem slovanského původu v Makedonské republice a početnou albánskou menšinou v zemi. Tento vývoj je interpretován na střetu odlišných národních identit.
dle období
Ukázky

Albánci a Makedonská republika (1991-2014)

261 Kč
232 Kč
Caesarovy legie - 11%
(1x)
Caesarovy legie jsou třetím svazkem projektu o vojenské historii antického Říma, tentokrát věnovaným poměrně krátkému, leč bitvami a klíčovými událostmi nabitému úseku římských vojenských dějin, tomu nejproslulejšímu, a přece neznámému.
dle období

Caesarovy legie

359 Kč
319 Kč
Historie SS - 11%

Autor ukazuje aspekty SS, které doteď nebyly široce známé: rituály SS, jak SS fungovaly jako obchodní organizace a jak se klíčoví muži SS (Himmler, Heydrich, Eichmann a jiní) v SS chovali a často stáli jeden proti druhému.

dle období

Historie SS

359 Kč
319 Kč
Kuchyně pozdního středověku - 20%
(1x)
Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených receptů.
dle období
Ukázky

Kuchyně pozdního středověku

169 Kč
135 Kč
Město pod vládou kazatelů - 6%

V knize Město pod vládou kazatelů autor zkoumá mechanismy reprezentace moci ve 14. a 15. století v prostředí politicky aspirujících českých a slezských měst.

dle období

Město pod vládou kazatelů

168 Kč
158 Kč
Z Hradešic do Vladivostoku a zpět - 11%
Deník Karla Stuchla z první světové války přináší pohled na ni takříkajíc zdola. Několik měsíců po vypuknutí první světové války v roce 1914 byl dvaadvacetiletý vesnický učitel Karel Stuchl povolán do rakouské armády a poslán na válečné pole.
dle období

Z Hradešic do Vladivostoku a zpět

224 Kč
199 Kč
Mussoliniho žraloci - 11%
Mimořádně vzrušující kapitola 2. světové války, v níž sehrály pozoruhodnou roli italské ponorky, bojující nejen ve vodách Středomoří, ale také Rudomoří a Atlantiku.
dle období

Mussoliniho žraloci

386 Kč
343 Kč
Pod rakouskou orlicí a českým lvem - 11%
Kniha je příběhem vojáka-důstojníka, který se zúčastnil bitev na ruské i na italské frontě, je plná drobných, vážných i nevážných příhod, které se mu přihodily na bojištích i v nemocnicích a v období rekonvalescence.
dle období

Pod rakouskou orlicí a českým lvem

268 Kč
238 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 155 položek
1 2 3 .. 16 > >>