Nejprodávanější e-knihy - listopad 2016
historie a fakta

„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

historie a fakta
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Všichni muži Kremlu - 20%
(2x)
Tématem neobyčejně zajímavé knihy mladého ruského žurnalisty je především Vladimír Putin a proměna, kterou prošla ruská společnost za patnáct let jeho vlády. Autor se opírá o řadu inteview s nejrůznějšími ruskými i zahraničními politiky.
historie a fakta
Ukázky

Všichni muži Kremlu

249 Kč
199 Kč
Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety - 20%
(1x)
Publikace o netypických zdrojích obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku.
historie a fakta
Ukázky

Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety

69 Kč
55 Kč
Atentát na Reinharda Heydricha - 20%
(4x)
První svazek komentované edice více než 500 německojazyčných dokumentů, vzniklých buď v okruhu působnosti německé politické a policejní správy v tzv. protektorátu Čechy a Morava, nebo v ústředních německých úřadech v Berlíně.
historie a fakta
Ukázky

Atentát na Reinharda Heydricha

200 Kč
160 Kč
Co se nevešlo do dějepisu - 20%
Autor sestavil tuto knihu ze sedmadvaceti zajímavých příběhů naší historie. A (snad oprávněně) v úvodu k ní tvrdí, že málokterý národ má tak zajímavé dějiny jako my – Češi, Moravané a Slezané.
historie a fakta
Ukázky

Co se nevešlo do dějepisu

149 Kč
119 Kč
Vojenské vzpomínky velitele husarských eskadron - 20%
(4x)
Victor Dupuy byl členem francouzského lehkého jezdectva a stejně lehce se čtou jeho poutavé paměti. Začínal v 11. mysliveckém pluku, s kterým se účastnil ještě "revolučních" válek i prvotních Napoleonových tažení v letech 1805 až 1807.
historie a fakta
Ukázky

Vojenské vzpomínky velitele husarských eskadron

150 Kč
120 Kč
Moje zápisky - 20%
Svědectví Antonína Coufala z ruských legií Následující text je přepisem dochovaného deníku mého pradědečka Antonína Coufala (narozeného 6. 3. 1885 ve Vamberku, okr. Rychnov nad Kněžnou).
historie a fakta
Ukázky

Moje zápisky

59 Kč
47 Kč
Odstřelovačské eso - 20%
(1x)

V této autobiograficky laděné knize Sutkus detailně popisuje své zážitky z války, založené na pečlivě vedených, téměř deníkových záznamech, i svůj pozdější život ve vyhnanství na Sibiři pod dozorem sovětských tajných služeb.

historie a fakta
Ukázky

Odstřelovačské eso

199 Kč
159 Kč
Válečný deník Antonína Boháče - 20%
Kniha je autentickou vzpomínkou – záznamem válečného prožitku obyčejného člověka první světové války. Války, která nebyla jeho, ale byl jejím účastníkem.
historie a fakta
Ukázky

Válečný deník Antonína Boháče

49 Kč
39 Kč
Hříchy a vášně přemyslovských králů - 20%
V knize Hříchy a vášně přemyslovských králů nahlíží známý spisovatel a publicista Jan Bauer na přemyslovské krále (a jejich předchůdce knížata) nejen jako na historické osobnosti, ale hlavně jako na muže z masa a kostí.
historie a fakta
Ukázky

Hříchy a vášně přemyslovských králů

135 Kč
108 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 92 položek
1 2 3 .. 10 > >>