Nejprodávanější tituly - duben 2016
dle období

Karel IV. Historie života velkého vladaře - 11%
(1x)
Monografie Karel IV. Historie života velkého vladaře, je zdařilým pokusem o komplexní zachycení života i doby Karla IV. od jeho politických počátků v severní Itálii až po jeho diplomatickou cestu do Francie na sklonku života.
dle období
Ukázky

Karel IV. Historie života velkého vladaře

268 Kč
238 Kč
Ve čtrnácti sám v Osvětimi - 11%
(3x)
Jde o příběh chlapce, jeho příbuzných a lidí, s nimiž přicházel do styku, v průběhu stupňujících se protižidovských opatření z roku 1942, kdy docházelo k „urychlenému odbavení“ Židů.
dle období

Ve čtrnácti sám v Osvětimi

446 Kč
396 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

dle období

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Zpověď - 11%
Kniha K. H. Franka vyšla poprvé v roce 1946, v době právě probíhajícího soudního procesu s tímto někdejším státním ministrem pro Čechy a Moravu. Toto druhé vydání představuje reedici původní publikace doplněnou o poznámky a komentáře.
dle období

Zpověď

269 Kč
239 Kč
Promýšlet Evropu dvacátého století
Třetí svazek ze série kolektivních publikací, v nichž se mezinárodní tým mladých badatelů z oblasti historie a dalších příbuzných oborů zamýšlí nad otázkami obecných dějin 20. století.
dle období

Promýšlet Evropu dvacátého století

108 Kč
Holokaust a jiné genocidy - 11%
Kniha se věnuje nejpodstatnějším genocidám 20. století – holokaustu, genocidě Arménů, hladomoru na Ukrajině, kambodžské, rwandské a jugoslávské genocidě.
dle období

Holokaust a jiné genocidy

257 Kč
228 Kč
Stopa legionáře II. - 6%
(1x)
Na komiksovou knihu Stopa legionáře, která mapuje historii československých legií za první světové války, navazujeme volným pokračováním s podtitulem Osudy. Najdete v ní osudy dvaceti známých legionářů, které jsou vždy popsány ve stručném životopisu.
dle období
Ukázky

Stopa legionáře II.

338 Kč
318 Kč
Britské vyslanectví v Praze, Foreign Office - 11%
Cílem předkládané monografie, která je založena na několikaletém výzkumu v britském Národním archivu i v dalších zahraničních a domácích archivech, je analýza vnímání a přístupu britského vyslanectví v Praze.
dle období

Britské vyslanectví v Praze, Foreign Office

198 Kč
176 Kč
Dolní Věstonice - Pavlov - 11%
Publikace navazuje na předchozí autorovy knihy o evoluci člověka a počátcích umění. Předmětem zkoumání je tentokrát každodenní život našich předků, příkladem naše nejslavnější paleoantropologická a paleolitická lokalita.
dle období

Dolní Věstonice - Pavlov

585 Kč
520 Kč
Odstřelovačské eso - 11%

V této autobiograficky laděné knize Sutkus detailně popisuje své zážitky z války, založené na pečlivě vedených, téměř deníkových záznamech, i svůj pozdější život ve vyhnanství na Sibiři pod dozorem sovětských tajných služeb.

dle období

Odstřelovačské eso

251 Kč
223 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 160 položek
1 2 3 .. 16 > >>