Nejprodávanější tituly - duben 2016
dějiny umění

Gombrich - Tajemství obrazu a jazyk umění - 20%
Třetí, rozšířené vydání úspěšné knihy interpretující obsáhlé dílo historika umění E. H. Gombricha. Čtivá práce kritikou označovaná za „druhý Příběh umění“ je vhodná zejména pro studenty dějin umění a všech oborů zabývajících se vizualitou.
dějiny umění
Ukázky

Gombrich - Tajemství obrazu a jazyk umění

245 Kč
196 Kč
Jiná modernita - 20%
Na příkladu čtyř vyhraněných malířských solitérů se snaží ukázat, že skutečně hodnotná umělecká díla 20. století často nevznikala v hřmotu avantgard, ale naopak tehdy, kdy se přemýšliví a talentovaní malíři odvraceli od módních avantgardních vln.
dějiny umění
Ukázky

Jiná modernita

245 Kč
196 Kč
Ismy - 11%
Předkládanou encyklopedií zaplňuje brněnský umělecký historik Jaroslav Sedlář mezeru v české literatuře o dějinách moderního umění.
dějiny umění

Ismy

446 Kč
396 Kč
Literatura k dějinám umění - 11%
Základní příručka pro studenty dějin umění a cenný zdroj informací pro všechny zájemce o problematiku.
dějiny umění

Literatura k dějinám umění

140 Kč
124 Kč
Dějiny ošklivosti - 6%
(7x)
Co je vlastně opakem krásy? Na tuto otázku hledá autor odpověď na stránkách výpravné ilustrované publikace, kde na příkladech děl literárních i výtvarných ukazuje, že opak krásy se neomezuje jen na ohyzdnost satyrů či Harpyjí.
dějiny umění

Dějiny ošklivosti

798 Kč
749 Kč
Cesta Karla IV. do Francie - 6%
Autor pojal poslední velkou diplomatickou cestu císaře Karla IV. jako dialog mezi textem a obrazem, mezi dobovými relacemi kronikářů s reportážními vyobrazeními iluminátorů rukopisů francouzské provenience.
dějiny umění

Cesta Karla IV. do Francie

1 103 Kč
1 038 Kč
Ve znamení moderny / in the name of modernism - 11%
Kniha se prostřednictvím fotografií a textu zabývá vývojem brněnské moderní architektury v průběhu celého dvacátého století, s přesahem do století následujícího.
dějiny umění
Ukázky

Ve znamení moderny / in the name of modernism

288 Kč
256 Kč