Nejprodávanější tituly - červen 2016
dle období

Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

dle období

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Staropražské kapitoly - 62%
(1x)
Vyprávění o dějích a osobnostech ve staré Praze v 16., 17. a 18. stol.
dle období

Staropražské kapitoly

128 Kč
49 Kč
Umění a život v modernistické Praze - 6%
Vysoce hodnocená knižní studie o Karlu Čapkovi, jeho generaci a Praze za první republiky od uznávaného newyorského bohemisty.
dle období
Ukázky

Umění a život v modernistické Praze

253 Kč
238 Kč
Odstřelovačské eso - 11%

V této autobiograficky laděné knize Sutkus detailně popisuje své zážitky z války, založené na pečlivě vedených, téměř deníkových záznamech, i svůj pozdější život ve vyhnanství na Sibiři pod dozorem sovětských tajných služeb.

dle období

Odstřelovačské eso

251 Kč
223 Kč
Přišel befel od císaře pána - 6%
(1x)
„Nestřílejte, tady jsme my, osmnáctý!“

Unikátní kompozice z deníků, pamětí a korespondence českých vojáků z první světové války, doplněná svědectvími jejich příbuzných v zázemí a deníkem novináře Jana Herbena.
dle období
Ukázky

Přišel befel od císaře pána

423 Kč
398 Kč
Zánik křižníku Zenta
(1x)
Se jménem křižníku Zenta se čtenář v dnešní námořní literatuře setkává jen zřídka. Jeho potopení před sto lety, tehdy ještě za c. a k. monarchie, bylo označováno za tragedii, ale dnes se zmiňuje spíše jen jako úvodní episoda ze začátku 1. svět války.
dle období

Zánik křižníku Zenta

242 Kč
Vlk samotář - 20%
(1x)
V této knize je popsán příběh německého ponorkového esa z druhé světové války Wernera Henkeho, jenž se svou ponorkou U-515 potopil víc plavidel (24 obchodních a 2 válečné lodě), než kterýkoli německý ponorkový velitel v období po září 1942.
dle období
Ukázky

Vlk samotář

99 Kč
79 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
dle období

Maus

424 Kč
399 Kč
Krvavé dozvuky války - 11%
Kniha populárního autora literatury faktu poutavým způsobem a na základě dodnes málo známých anebo zcela neznámých faktů (a to včetně dobových černobílých fotografií) ukazuje čtenáři tehdejší dění.
dle období

Krvavé dozvuky války

314 Kč
279 Kč
Stopa legionáře II. - 6%
(1x)
Na komiksovou knihu Stopa legionáře, která mapuje historii československých legií za první světové války, navazujeme volným pokračováním s podtitulem Osudy. Najdete v ní osudy dvaceti známých legionářů, které jsou vždy popsány ve stručném životopisu.
dle období
Ukázky

Stopa legionáře II.

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 156 položek
1 2 3 .. 16 > >>