Nejprodávanější tituly - prosinec 2023
historické podobory

Hodina dějepichu - 11%
Měl Hitler skutečně malý penis a pouze jedno varle? Bojovali opravdu rytíři o čest svých dam? A měly tyhle dámy vůbec nějakou čest? A hlavně… kde se jako vzaly kondomy?
historické podobory

Hodina dějepichu

359 Kč
319 Kč
Husité na Žižkově - 11%
Barvitý příběh kulturních, sociálních, stavebních, politických i ideologických proměn Žižkova líčí oblíbený historik s charakteristickou vypravěčskou brilancí.
historické podobory
Ukázky

Husité na Žižkově

539 Kč
479 Kč
Dějiny Rabštejna nad Střelou - 11%
Velkoryse ilustrovaná kolektivní monografie dvacítky autorů provede čtenáře rabštejnskými osudy od středověkých počátků do současnosti.
historické podobory

Dějiny Rabštejna nad Střelou

Jan Kilián (ed.)
513 Kč
456 Kč
O zkáze Británie - 11%
Gildas (či Gilda, kol. 500–570) byl britonský klerik. Učenost a literární styl mu vysloužily přídomek Sapiens (Moudrý). Jeho spis v latinském originále známý pod názvem De excidio et conquestu Britanniae (O zkáze a dobytí Británie).
historické podobory
Ukázky

O zkáze Británie

322 Kč
286 Kč
Životice: obraz (po)zapomenuté tragédie - 6%
(10x)
Životice: malá vesnice uprostřed Těšínského Slezska. Po Mnichovu zabrána Polskem, po 1. září 1939 se jako dobyté území stává součástí Říše.
historické podobory
Ukázky

Životice: obraz (po)zapomenuté tragédie

279 Kč
262 Kč
Sex po fašismu - 11%

V knize autorka zkoumá vztah mezi sexuální politikou a morálkou v Německu ve 20. století. Vychází z analýzy sexuální politiky nacismu, v níž shledává jak prvky utlačovatelské, tak prvky sexuální svobody.

historické podobory
Ukázky

Sex po fašismu

718 Kč
638 Kč
Modrá krev - 11%
(1x)

Unikátní cyklus České televize Modrá krev nyní v přehledném knižním zpracování! Nahlédněte do pohnutých osudů české aristokracie a poznejte sídla, která bývala jejich domovem.

historické podobory

Modrá krev

422 Kč
375 Kč
Ceny – mzdy – peníze - 11%
(1x)

Kolektivní monografie si klade za cíl zachytit a vyložit nejrůznější aspekty ekonomického myšlení ve středověku a v raném novověku.

historické podobory
Ukázky

Ceny – mzdy – peníze

358 Kč
318 Kč
Tajemství Karlova mostu - 11%
Víte, že Karlův most se vlastně jmenuje most svatého Víta? Víte, že po Karlově mostě jezdily tramvaje? Víte, že socha Jana Nepomuckého z Karlova mostu je vzorem pro desítky tisíc soch po celém světě?
historické podobory

Tajemství Karlova mostu

314 Kč
279 Kč
Cesta k nesvobodě - 11%
(8x)
Liberální demokracie není absolutním vítězem studené války a ohlášený konec dějin se nekoná. Vladimir Putin se opevnil ve své mocenské pozici a fašistické představy o potřebě pevné ruky začínají ve světě opět rezonovat.
historické podobory
Ukázky

Cesta k nesvobodě

441 Kč
392 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 254 položek
1 2 3 .. 26 > >>