Nejprodávanější Kniha - březen 2024
eseje, úvahy, publicistika

Výpravy s knížetem po schwarzenberských místech - 11%
(4x)

Byly to celkem tři celodenní výpravy. Naším řidičem byl Michael Pastorek, obětavý a milý člověk. Skoro po celou dobu jsem měl zapnutý diktafon. Obsah našich konverzací víceméně odpovídá skutečnosti.

eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Výpravy s knížetem po schwarzenberských místech

359 Kč
319 Kč
Moje Rusko - 11%
(1x)
Nejnovější publicistická kniha Moje Rusko. Zprávy ze ztracené země známé ruské novinářky a dlouholeté redaktorky a zvláštní zpravodajky listu Novaja gazeta Jeleny Kosťučenkové velmi věrně odráží hlavní autorčiny reportérské zájmy.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Moje Rusko

439 Kč
390 Kč
Bůh je mrtev, nic není dovoleno - 11%
(3x)
V knize Bůh je mrtev, nic není dovoleno, jež zahrnuje eseje psané v letech 2022 a 2023 pro Týdeník Echo, se filozofka Tereza Matějčková zabývá aktuálními otázkami z hlediska filozofie, občas i v dialogu s výraznými mysliteli současnosti.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Bůh je mrtev, nic není dovoleno

359 Kč
319 Kč
Radost je lehkost, vánek, studená voda - 11%
(2x)
Dílo dosud roztroušené po časopisech a novinách, 23 rozhovorů (doplněných o 170 fotografií), které PZ poskytl médiím v uplynulých třiceti letech. Nerad hovořil o sobě, spíše se snažil zprostředkovat vlastní vnímání, jakési vnitřní obrazy, ...
eseje, úvahy, publicistika

Radost je lehkost, vánek, studená voda

537 Kč
478 Kč
Střízlivění - 11%
(1x)
Svět prochází obrovskou geopolitickou změnou. Těžiště ekonomické moc přechází ze Západu do zemí jako Čína a Indie, mění se i celkové mocenské poměry a vztahy. Co to znamená pro malé národy a pro malé země, jako je Česká republika?
eseje, úvahy, publicistika

Střízlivění

126 Kč
112 Kč
Dřevěné oči - 11%
Za podmanivým názvem knihy Dřevěné oči se skrývá deset esejů, které Carlo Ginzburg publikoval na přelomu druhého a třetího tisíciletí. Jejich společným jmenovatelem jsou dějiny umění, literární teorie a sémantika.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Dřevěné oči

403 Kč
358 Kč
Jiné barvy - 41%
Výběr z esejí, které Pamuk napsal v průběhu necelých třiceti let, má jako ústřední témata dvě autorovy největší vášně: knihy a Istanbul. Sbírka je koláží jazykově i stylově vybroušených textů.
eseje, úvahy, publicistika

Jiné barvy

318 Kč
189 Kč
Válka a trest - 11%
(2x)
Kniha, jež se věnuje historii ukrajinsko-ruských vztahů, je v českém veřejném prostoru, jímž se šíří redukované obrazy, zjednodušené pravdy, emoce a obavy, neobyčejně potřebná.
eseje, úvahy, publicistika

Válka a trest

440 Kč
391 Kč
Věk hněvu - 11%
Odkud pramení hněv, který se šíří od Brazílie po Indii, od USA po Rusko, překračuje hranice náboženství i kultur a je rozšířen mezi chudými i bohatšími? Jaká logika vede k volbám autoritářů a politickému násilí?
eseje, úvahy, publicistika

Věk hněvu

351 Kč
312 Kč
Mezi nebem a pacientem - 11%
(4x)
Při jeho práci jde o vteřiny. Během nich se musí rozhodnout, vytěsnit emoce a často si i sáhnout na dno. Lékař letecké záchranky Marek Dvořák takové situace zažívá denně a teď i vás vezme do světa, o kterém snil už jako malý kluk.
eseje, úvahy, publicistika

Mezi nebem a pacientem

350 Kč
311 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 236 položek
1 2 3 .. 24 > >>