Nejprodávanější tituly - duben 2024
etnografie, etnologie

Masky bohů 1 - Primitivní mytologie - 11%
Primitivní mytologie je prvním dílem monumentální čtyřsvazkové série Masky bohů předního světového komparativního mytologa Josepha Campbella.
etnografie, etnologie
Ukázky

Masky bohů 1 - Primitivní mytologie

718 Kč
638 Kč
Úsvit všeho - 11%
Dlouhé tisíce let jsme údajně žili v absolutně rovnostářských kmenech – než jsme vynalezli zemědělství a s ním také bohatství a chudobu, byrokracii a krutovládce. Učitelé dějepisu i autoři bestsellerů o historii tento jednoduchý příběh milují.
etnografie, etnologie

Úsvit všeho

629 Kč
559 Kč
Mapy smyslu - 11%
(1x)

Lidé různých kultur i dob si vyprávějí mýty a příběhy. Čím to je, že tato vyprávění mají tak podobnou strukturu? Co to vypovídá o lidské mysli, morálce i o světě vůbec?

etnografie, etnologie
Ukázky

Mapy smyslu

799 Kč
710 Kč
Tisíc tváří hrdiny - 11%
(3x)
Klasická Campbellova práce ukazuje na příkladech mytických příběhů pravdy skryté za náboženskými a mytologickými postavami a nechává z nich vyplynout obecně platné významy, aktuální i v dnešním světě.
etnografie, etnologie
Ukázky

Tisíc tváří hrdiny

358 Kč
318 Kč
souostroví / postižení / veřejnosti - 11%
Souostrovím postižení nazýváme systém ústavů pro lidi označené za postižené, jejichž obyvateli jsou v České republice tisíce lidí.
etnografie, etnologie

souostroví / postižení / veřejnosti

405 Kč
360 Kč
Dědictví českého trampingu - 11%
Monografie usiluje na základě mnohaletého studia historie trampské subkultury o zachycení hlavních rysů trampingu v současnosti, tj. v posledních zhruba třiceti letech.
etnografie, etnologie
Ukázky

Dědictví českého trampingu

626 Kč
556 Kč
Vesnická obec na Moravě - 11%
Kniha se zabývá fungováním vesnických komunit na Moravě v druhé polovině 18. a první polovině 19. století na vzorku necelých čtyřiceti vesnic, které spadaly mezi tzv. privátní statky olomoucké kapituly.
etnografie, etnologie

Vesnická obec na Moravě

333 Kč
296 Kč
Dějiny lidí - 11%
(2x)
Všichni lidé všech dob si dávají jména, mají vymezenou rodinu a příbuzné, dávají si dary, zdobí svá těla, pečují o vlasy, počítají, užívají gest, zhotovují nástroje, dělí si mezi sebou práci, znají zákony, truchlí či nějak „tancují“.
etnografie, etnologie
Ukázky

Dějiny lidí

1 080 Kč
960 Kč
Mýtus a skutečnost - 11%
V knize Mýtus a skutečnost shrnuje autor dosavadní poznatky o mýtu. Zamýšlí se nad jeho definicí, zabývá se jeho strukturou a funkcí a dále probírá tematicky jednotlivé typy mýtů. Všímá si mýtů o původu a kosmogonických mýtů, mýtů a rituálů obnovy.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus a skutečnost

223 Kč
198 Kč
Za kamna vlezem - 11%
(2x)
Knížka unikátním způsobem spojuje vyprávění o lidových tradicích, úvahy o přirozeném běhu života a osvědčené recepty babiččiny kuchyně.
etnografie, etnologie

Za kamna vlezem

386 Kč
343 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 44 položek
1 2 3 .. 5 > >>