Nejprodávanější tituly - květen 2024
film a divadlo

České protektorátní drama - 11%
Antologie České protektorátní drama představuje veřejnosti dvanáct divadelních a šest rozhlasových her, které vznikly a/nebo byly uvedeny v období protektorátu a z nichž zhruba polovina není čtenářsky dostupná, či dokonce nikdy nebyla publikována.
film a divadlo

České protektorátní drama

878 Kč
780 Kč
Diktátoři v kině - 11%
Peter Demetz zachycuje pozoruhodný svět kinematografie coby nástroje o oběti propagandy v rukou diktátorů. Přibližuje filmy, které viděli a do jejichž podoby nezřídka zasahovali, režiséry, herce a především herečky, které zbožňovali.
film a divadlo

Diktátoři v kině

314 Kč
279 Kč
Klasika před školou - 20%
Projekt, ve kterém se děti předškolního věku seznamují zábavně, nenásilnou formou, prostřednictvím pohybu, malování, hry, fantazie s klasickou hudbou.
film a divadlo
Ukázky

Klasika před školou

299 Kč
239 Kč
Digitální Kříženecký - 11%
(1x)
Rozsáhlá publikace kolektivu autorů NFA je první ucelenou vědeckou monografií věnovanou filmům (a jejich digitalizaci) českého režiséra a kameramana, průkopníka české kinematografie Jana Kříženeckého.
film a divadlo

Digitální Kříženecký

Jiří Anger (ed.)
558 Kč
496 Kč
Divadlo a etika - 11%
Divadlo a etika je titul odborné recenzované kolektivní monografie, jejímž cílem je prezentace původních příspěvků autorů z řad pedagogů, doktorandů i studentů všech kateder Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze (DAMU).
film a divadlo

Divadlo a etika

269 Kč
239 Kč
Proměny nonverbálního divadla - 11%
Nonverbální divadlo se stává stále přitažlivějším druhem dramatického umění. Kniha chce zachytit, kde se tu vzalo, jak se rozvíjí a jakých forem nabývá od roku 1989 do současnosti.
film a divadlo

Proměny nonverbálního divadla

Adam Halaš (ed.)
359 Kč
319 Kč
Česká divadelní fotografie - Josef Ptáček - 11%
Čtvrtý svazek ediční řady Česká divadelní fotografie, který představuje tvorbu divadelního fotografa a pedagoga Josefa Ptáčka. Edici vydává Institut umění – Divadelní ústav.
film a divadlo

Česká divadelní fotografie - Josef Ptáček

351 Kč
312 Kč
Filmové spekulace - 20%
Quentin Tarantino je nejen jedním z nejslavnějších současných filmových tvůrců, ale také jedním z největších filmových expertů. Dlouhá léta v rozhovorech mluvil o tom, že se jednou vrhne na psaní knih o filmech.
film a divadlo
Ukázky

Filmové spekulace

399 Kč
319 Kč
Hamlet, dánský princ / Hamlet, the Prince of Denmark - 11%
(1x)
V úvodní studii se Hilský věnuje vzniku a výkladu této slavné tragédie. Následují anglický originál hry a jeho český překlad, které jsou uspořádány na stránkách proti sobě a opatřeny poznámkami pod čarou.
film a divadlo

Hamlet, dánský princ / Hamlet, the Prince of Denmark

446 Kč
396 Kč
Loutka mezi divadlem, filmem a televizí - 11%
Obsáhlá kniha pojednává o vedené loutce v českém filmu a televizi. O prostředcích výtvarného divadelního a filmového jazyka v oblasti loutkové inscenace, seriálu, filmu s divadelními loutkami, zejména v Československé televizi, České televizi a Krátk
film a divadlo

Loutka mezi divadlem, filmem a televizí

1 521 Kč
1 352 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 37 položek
1 2 3 4 > >>